31 Aug 2009

Skrivet av Fiskare #1096.

Skön fiske kvÀll

KvĂ€llen fin det Ă€r den sista augusti, snart Ă€r flugfiskesĂ€songen över, varför inte en tur in pĂ„ Skuleskogen, ÖdstjĂ€rn, en tjĂ€rn som jag under min barn och ungdomstid fiskat i hundratals gĂ„nger
Fick som liten följa far och dĂ„ fanns inga vĂ€gar utan det var att promenera frĂ„n BrĂ€cke , dĂ€r vi dĂ„ hade vĂ„rt hem, till Skule och dĂ€refter genom skogarna till ÖdstjĂ€rn. PĂ„ den tiden var det lĂ„ngspö och mask som gĂ€llde och gungflyt runt strĂ€nderna var betydligt mer Ă€n i dag, svall vĂ„gorna gick höga pĂ„ vattnet nĂ€r man tog sig ut och sedan var det att vara helt stilla tills öringarna lugnat ned sig och börjat röra pĂ„ sig.
Nu helt andra möjligheter bilvÀg fram och den gungfly som tidigare fanns har blivit betydligt fastare, har flugspöet med och efter att ha lÀmnat bilen och vandrat ned till stranden riggas spöet med en torrfluga.
TjÀrnen nÀstan blank, det Àr varmt och kvÀllen Àr underbar, nÄgra enstaka vak syns pÄ den blanka ytan sÄ helt tomt pÄ fisk Àr det inte.
TvĂ„ andra fiskare Ă€r redan i farten med spinnspö, jag lĂ€gger försiktigt ut flugan och efter nĂ„gra kast har jag hugg och lyckas Ă€ven landa en öring. Öringen liten omkring ett hg. Ă€r en fisk frĂ„n det naturliga bestĂ„ndet sĂ„ den fĂ„r gĂ„ tillbaka för att vĂ€xa pĂ„ sig.
Vandrar stranden pÄ den vÀstra sidan gör mina kast tappar tvÄ stycken och landar ytterligare en liten som Àven den fÄr gÄ tillbaka.
Njuter ÀndÄ av kvÀllen solen pÄ vÀg ned man hör bruset frÄn e4-an som en stilla bakgrundsmusik, det har varit en toppen kvÀll trots att ingen regnbÄge var intresserad, det finns kanske inga kvar heller vad vet man.

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 1 Sep 2009
pikealot: Vad roligt att det naturliga bestĂ„ndet av Öring finns kvar!:)