Fiskare #1096

Gick med 23 Oct 2008

Hej ! jag heter som sagt Torsten Byström och Àr snart 78 Är, men kÀnner mig betydligt yngre.
Har alltid varit fiskeintresserad, nÀr jag var liten fanns en liten bÀck som rann genom det torpstÀlle mina förÀldrar Àgde, den gav mig mitt första fiske Àventyrs upplevelse, bÀcken var full av smÄöring "stenbit".
Allt eftersom vidgades vyerna det blev fisketurer in pÄ NÀtrafjÀllet och andra nÀrliggande skogomrÄden med bÀckar och tjÀrnar.
Äldre och gift, fick tvĂ„ söner bĂ„da fiskeintresserade den Ă€ldste driver förresten ett Fiskecenter i SaxnĂ€s, fortsatte fiskeintresset nu med familjen.
Vi har paddlat VojmÄn frÄn Gielas och upp mot Norska grÀnsen, det har varit PiteÀlven frÄn Tjeggelvas upp mot Viltok och det har varit fiske med fluga som gÀllt hela tiden.
Nu Àr vÀl det inte sÄ tÀtt mellan fisketurerna, men nÄgra gÄnger under sommaren blir det dock, dels dÄ hemmavid och sÄ klart nÀr vi besöker vÄr son i SaxnÀs.
Var nÄgra Är ordf. för Skulesjöns fvo. och Àr vÀl den som ordnat med biotopvÄrd av NÀskeÄn, rotenon behandling av Björnsjön och inplantering av öring och röding dÀr.
Fick syn pÄ fiskefrossa i allehanda nÀra och tyckte det sÄg trevligt ut och dÄ jag dessutom kÀnner Erik lite personligt var steget inte lÄngt till en registrering.