26 Jul - 2 Aug 2010

Skrivet av Fiskare #1006.
Deltagare: pikealot, Fiskare #1113, Fiskare #1074, Fiskare #1180

Den Ärliga norgeresan Àr i antÄgande, i Är byter vi destination och Äker till Fagervika efter ett antal Är i HasvÄg. Ska bli spÀnnade att se hur fisket Àr dÀr, vi hoppas pÄ ett toppenfiske iaf. Vi blir 8 pers som Äker som vanligt, varav 5st Àr medlemmar hÀr pÄ frossan.Vi har gjort lite uppdaterningar i utrustningen som vanligt, men inga större förÀndringar mot tidigare Är.. Blir nog rÀtt mycket jiggfiske men Àven ett och annat djupslÀpp efter stor lÄnga torde det bli. MÄlet Àr att putsa pb:n pÄ det mesta naturligtvis, men för mig personligen blir det extra fokus pÄ stor torsk, hÀlleflundra och sej. Om vi fÄr med oss en laptop sÄ kommer jag att försöka uppdatera denna tur dagligen. Ett helt Ärs vÀntan Àr snart över, fy fan vad hÀrligt det ska bli!
Imorgon söndag Àr det stora packardagen, mat ska inhandlas, packningen ska lastas pÄ slÀpvagn och checklistan ska gÄs igenom en sista gÄng inför avresan pÄ mÄndagmorgon. Det Àr riktigt nÀra nu...

Framme i fagervika. Kanonfint stĂ€lle mĂ„ste jag sĂ€ga! Klockan Ă€r 17.25 och vi har intagit middag och tĂ€nt pipan för första gĂ„ngen, nu pysslar vi med utrustningen och ska snart bege oss ut pĂ„ första turen. Hoppas pĂ„ sej, torsk och givetvis kveite ikvĂ€ll. Återkommer med rapport efter turen.

Första passet avklarades igÄrkvÀll, ett helt ok första pass med ett antal skapliga mattorskar och ett gÀng makrill. Ingen större fisk men det hoppas vi kommer idag.

Tisdag: SÀckmulet och fisket har varit skit, en del makrill och ett fÄtal mattorskar. inget större Àn dryga 4kg.

Onsdag: Åkte ut vid 9.00 och fiskade fram till 14.30. Inget vidare idag heller torsk pĂ„ dryga 3kg som topp. En tur in till stan för att matte skulle kunna komplettera med fler jiggar. IkvĂ€ll blir det ett nattpass, hoppas pĂ„ större torsk och sej.

Torsdag: Fiskat tvÄ pass idag, likt tidigare sÄ var utdelningen klen. Ett antal torskar upp till 3,5-4kg, en del makrill, uer, bleka och lÄnga men inget att skryta om vad gÀller storleken. HÀftigt var det dock nÀr vi gjorde kvÀll, Äskan gick som fan bakom bergen hÀr, blixtar avlöste varann sÄ vi fick Ätminstone njuta av lite av naturens skÄdespel:)

Fredag: Idag blÄser det en hel del, ca. 10-12m/s frÄn nord, hoppas att det mojnar en del och att Äskan igÄr har skrÀmt igÄng fisken.

klockan Àr 03.35 och vi har just avslutat rensningen efter dagens andra tur. Den hÀr dagen har varit kanon... En hel drös med fin torsk och sej samt en katt pÄ 6.6kg kröntes med ett möte med det platta guldet.....För att citera en gammal vÀn, det Àr sÄ man fÄr stÄkuk, Yiihaaa yihaaa:))))))))))))))) Imorgon, eller idag kanske man ska sÀga, dÄ blir det sovmorgon. Det har vi förtjÀnat..

Lördag: Efter gÄrdagens urladdning var vi nog lite mÀtta idag. Det blev bara en tur och den var bara pÄ ett par timmar, dels pga. de kraftiga vindarna( 10-14m/s) och dels pga. att gÄrdagen gav ett sÄnt kanonfiske med kveite och allt. Inget att stoppa i frysen men det gör inget:)

Söndag: Idag Àr sista fiskedagen sÄ nu ska vi ut och ta dom...dagens fiske resulterade i ett par mindre torskar, ett gÀng makrill och en förlorad kveite, den uppskattade vi till runt 10kg....

Veckan i helhet bjöd vÀl inte pÄ nÄt enormt fiske direkt men naturen var enorm och boendet och servicen i toppklass, dessutom Àr det inte lÀge att klaga med toppfiskar som en 6,6kg havskatt (Ante) och en 25kg:s Kveite(Magnus), dessutom fick vi se ett antal havsörnar, lunnefÄglar och annat som man inte ser var dag.
Vi har redan bestÀmt nytt möte med storfisken i Fagervika nÀsta Är sÄ nu blir det back to the drawingboard:)

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
Havskatt 6.60 kg / 90 cm pikealot
HĂ€lleflundra 25.05 kg / 129 cm Fiskare #1006
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 31 Jul 2010
Fiskare #1059: Kul att det lostnade lite till slut :) Vi hade vÀldigt trögt med hela veckan nÀstan , men det blev nÄgra riktigt fina pass. Hoppas boende bÄt och service varit sÄ bra som jag lovade ?
Fiskare #1006: Ja det var skönt att det hÀnde lite:) Det Àr ett riktigt kanonstÀlle, sÄ vi Äker tillbaka nÀsta Är!
Inlägg frćn 3 Aug 2010
Fiskare #1113: Jag hÄller med Magnus Àven fast jag inte fick nÄn fisk att skryta med sÄ Àr jag riktigt nöjd.
Inlägg frćn 4 Aug 2010
pikealot: Riktigt fint stÀlle med otroligt vacker natur runt knuten, klart vi Äker dit igen!
Fiskare #1006: Inte blev det beslutet svÄrare med de tvÄ största vi fick och den vi tappade heller:))
pikealot: SĂ„ sant som det var sagt!