26 Jul - 2 Aug 2010

Skrivet av Fiskare #1006.
Deltagare: pikealot, Fiskare #1113, Fiskare #1074, Fiskare #1180

Den årliga norgeresan är i antågande, i år byter vi destination och åker till Fagervika efter ett antal år i Hasvåg. Ska bli spännade att se hur fisket är där, vi hoppas på ett toppenfiske iaf. Vi blir 8 pers som åker som vanligt, varav 5st är medlemmar här på frossan.Vi har gjort lite uppdaterningar i utrustningen som vanligt, men inga större förändringar mot tidigare år.. Blir nog rätt mycket jiggfiske men även ett och annat djupsläpp efter stor långa torde det bli. Målet är att putsa pb:n på det mesta naturligtvis, men för mig personligen blir det extra fokus på stor torsk, hälleflundra och sej. Om vi får med oss en laptop så kommer jag att försöka uppdatera denna tur dagligen. Ett helt års väntan är snart över, fy fan vad härligt det ska bli!
Imorgon söndag är det stora packardagen, mat ska inhandlas, packningen ska lastas på släpvagn och checklistan ska gås igenom en sista gång inför avresan på måndagmorgon. Det är riktigt nära nu...

Framme i fagervika. Kanonfint ställe måste jag säga! Klockan är 17.25 och vi har intagit middag och tänt pipan för första gången, nu pysslar vi med utrustningen och ska snart bege oss ut på första turen. Hoppas på sej, torsk och givetvis kveite ikväll. Återkommer med rapport efter turen.

Första passet avklarades igårkväll, ett helt ok första pass med ett antal skapliga mattorskar och ett gäng makrill. Ingen större fisk men det hoppas vi kommer idag.

Tisdag: Säckmulet och fisket har varit skit, en del makrill och ett fåtal mattorskar. inget större än dryga 4kg.

Onsdag: Åkte ut vid 9.00 och fiskade fram till 14.30. Inget vidare idag heller torsk på dryga 3kg som topp. En tur in till stan för att matte skulle kunna komplettera med fler jiggar. Ikväll blir det ett nattpass, hoppas på större torsk och sej.

Torsdag: Fiskat två pass idag, likt tidigare så var utdelningen klen. Ett antal torskar upp till 3,5-4kg, en del makrill, uer, bleka och långa men inget att skryta om vad gäller storleken. Häftigt var det dock när vi gjorde kväll, åskan gick som fan bakom bergen här, blixtar avlöste varann så vi fick åtminstone njuta av lite av naturens skådespel:)

Fredag: Idag blåser det en hel del, ca. 10-12m/s från nord, hoppas att det mojnar en del och att åskan igår har skrämt igång fisken.

klockan är 03.35 och vi har just avslutat rensningen efter dagens andra tur. Den här dagen har varit kanon... En hel drös med fin torsk och sej samt en katt på 6.6kg kröntes med ett möte med det platta guldet.....För att citera en gammal vän, det är så man får ståkuk, Yiihaaa yihaaa:))))))))))))))) Imorgon, eller idag kanske man ska säga, då blir det sovmorgon. Det har vi förtjänat..

Lördag: Efter gårdagens urladdning var vi nog lite mätta idag. Det blev bara en tur och den var bara på ett par timmar, dels pga. de kraftiga vindarna( 10-14m/s) och dels pga. att gårdagen gav ett sånt kanonfiske med kveite och allt. Inget att stoppa i frysen men det gör inget:)

Söndag: Idag är sista fiskedagen så nu ska vi ut och ta dom...dagens fiske resulterade i ett par mindre torskar, ett gäng makrill och en förlorad kveite, den uppskattade vi till runt 10kg....

Veckan i helhet bjöd väl inte på nåt enormt fiske direkt men naturen var enorm och boendet och servicen i toppklass, dessutom är det inte läge att klaga med toppfiskar som en 6,6kg havskatt (Ante) och en 25kg:s Kveite(Magnus), dessutom fick vi se ett antal havsörnar, lunnefåglar och annat som man inte ser var dag.
Vi har redan bestämt nytt möte med storfisken i Fagervika nästa år så nu blir det back to the drawingboard:)

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Havskatt 6.60 kg / 90 cm pikealot
Hälleflundra 25.05 kg / 129 cm Fiskare #1006
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 31 Jul 2010
Fiskare #1059: Kul att det lostnade lite till slut :) Vi hade väldigt trögt med hela veckan nästan , men det blev några riktigt fina pass. Hoppas boende båt och service varit så bra som jag lovade ?
Fiskare #1006: Ja det var skönt att det hände lite:) Det är ett riktigt kanonställe, så vi åker tillbaka nästa år!
Inlägg från 3 Aug 2010
Fiskare #1113: Jag håller med Magnus även fast jag inte fick nån fisk att skryta med så är jag riktigt nöjd.
Inlägg från 4 Aug 2010
pikealot: Riktigt fint ställe med otroligt vacker natur runt knuten, klart vi åker dit igen!
Fiskare #1006: Inte blev det beslutet svårare med de två största vi fick och den vi tappade heller:))
pikealot: Så sant som det var sagt!