Fiskare #1113

Gick med 24 Jan 2009

Jag heter Mattias Lövdahl och är ursprungligen från Bonäset, men köpte efter viss övertalning hus i Västanå mellan Bjästa och Sidensjö. Där bor jag med min fru Marie och våra två grabbar Simon 8 och Hannes 5. Till familjen hör även en hund och två katter.







Mitt fiskeintresse började i 25-års åldern. Då var det gäddfiske till havs och i Lakasund som gällde, samt id i Åfjärden. Eftersom vårt hus ligger alldeles vid Nätraån har det blivit många sena sommarkvällar i båt ute på älven. Intresset för gäddfiske har hållit i sig och favoritfisket idag är gäddtrolling, oftast på åfjärden tillsammans med Magnus Hallebjer och Andreas Högberg. Största gäddan jag fått upp vägde 7,570 kg, och drömmen är så klart att få upp en 10+. Även fiske efter grov abborre har blivit ett stort intresse och där har jag haft bra utdelning än så länge med en fin abborre på 2,050g på topp.







År 2000 fick svärfar med mig på lakfiskefestivalen och sedan dess har jag inte missat tävlingen en gång, det har blivit till en av årets fiskehögpunkter. Jag har lyckats placera mig tio i topp tre år. 2008 blev dock det bästa året då jag placerade mig på 1:a,2:a,6:e,och 7:e plats, samt elfte fisk.





Säsongen 2010 följde jag med till Norge för första gången det blev inga drömfiskar för mig men det gav defenetivt mersmak och jag kommer defenetivt att åka igen.