18 May 2009

Skrivet av kirefors.
Deltagare: Fiskare #1077, Huuhka

Jag, Jens och Martin i samma bÄt, kunde bara sluta pÄ ett vis. Husumborna blev nog ganska paff dÄ jag bidrog med en klanderfri utombordare samt ekolod. Ekolodet visade stora ostkrokar pÄ djupare vatten, men ingen av dom ville nappa. Jens fick en mindre gÀdda efter bara ett par hundra meter. Sen dröjde det nog en halvtimme innan nÀsta gÀdda visade intresse, men inte var det nÄn större..

Vi stannade till vid en minimal ö för att kasta lite och dÀr tog vi 5-6 gÀddor ganska kvickt och Martin fick ett krÄkbo i rullen som jag fick reda ut :-)

Ännu mer trolling runt hela sjön men det var trögt, Ă€nda tills Martin drog fast sin fina fina Zalt i botten som ej gick att rĂ€dda, sĂ„ en ny tafs krĂ€vdes och det hade ju jag i överflöd. Efter Ă€nnu en stund var det Jens tur att snĂ€rta sönder ett beteslĂ„s och behövde en tafs, men det hade ju jag i överflöd sĂ„ det gick bra.. Vi stannade till vid en vassrugge och dĂ€r fick jag 2 smĂ„gĂ€ddor och dom andra hade nĂ„gra napp.

Jens blev lite kall om nÀstippen och började huttra, sÄ kallad frossa, sportfiskefrossa, sÄ vi började bege oss hemÄt.

De sista 300 meterna mot bilen körde vi jerktrolling som skulle visa sig vara övereffektivt, men det Àr ju dÄlig tid att komma pÄ det just dÄ.....

Slutresultat:
Erik 11 st
Jens 4 st
Martin 4 st

Största gÀddan vÀgde dryga 2.8 kg.

Det var en trevlig tur, med nya kamrater och ett nytt stÀlle!

Ps. MÄste förresten sÀga att det gick bÀttre Àn vÀntat att fiska i dessa trakter, dÄ jag i förvÀg antog att Sulfitfabriken skulle förpesta mitt luktsinne. Det luktade faktiskt bÀttre Àn sÄ, en blandning mellan snus och fjÀrtar av Kasabor. Ds.

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 18 May 2009
Fiskare #1077: det var roligt att du följde me :) PS. Domsjöfabriken luktar vÀrre ;)
Inlägg frćn 19 May 2009
Fiskare #1105: Jens dÀr har du fel husumfabriken luktar vÀrre Àn domsjö
pikealot: Roligt att du fick Äka upp i Husum trakterna och visa hur man ska fiska GÀdda Erik, tÀnkte att dom behövde en lektion om dom ska vara med pÄ Pike challenge nÀsta Är!!!!!!;D
kirefors: Ja, det var pÄ tiden att nÄn visade det :-)
Huuhka: haha, ingen av de gÀddorna hade varit godkÀnda i pike challenge ÀndÄ sÄ vi lÀrde oss inte sÄ mycket :-P
pikealot: Det var ju ni som guidade Erik och inte tvÀrs om, eller???? Det Àr ju ni som skulle leda Erik till stora GÀddor och inte han som skulle leda er till dom pÄ erat hemmavatten!;))
pikealot: Det kommer med nÀsta tur kanske?
Huuhka: Antingen sÄ visade erik oss hur man fiskar gÀdda eller sÄ guidade vi honom till mÄnga gÀddor, de beror pÄ hur man vill se de! I vilket fall sÄ undgick de stora gÀddorna oss tyvÀr. NÀsta gÄng kanske
Fiskare #1113: 2,8kg rÀknas vÀll som ganska stort i dom dÀr trakterna : ))
Fiskare #1077: det Àr inte precis vÄrat hemmavatten. vi hade vÀl varit dÀr tre gÄnger innan honom. skulle vi varit i dombÀcksmarksjön hade det varit en annan sak :)
Fiskare #1006: dÄ hade ni sÀkert fÄtt en och annan mört eller gÀrs.......
Fiskare #1113: sur mört & smörstekt gÀrs Àr typ det bÀsta dom vet i kasa :))
kirefors: bÀsta och bÀsta.. vad har dom att vÀlja pÄ?
Fiskare #1113: sist jag fiska med jens sÄ blötte han upp spisbröd i fiskbuljong och satt och sög pÄ nÀr vi andra grillade vÄran oxfile :))
Fiskare #1077: haha! det var vÀl inget. du Ät ju snö :)
kirefors: Det kan vara öl!
Fiskare #1113: Har man otur Àr det nÄtt annat gult men den risken fÄr man ta :))