21-28 Jul 2011 | Aldersund Norge

Skrivet av Fiskare #1217.
Deltagare: Fiskare #1209, Fiskare #1230

Äntligen dags igen! Oj vad 51 veckor kan gĂ„ sakta men nu Ă€r det dags. Detta blir nu fjĂ€rde turen till Norges salta vatten och förvĂ€ntningarna Ă€r förstĂ„s höga, men vis av den lilla erfarenhet man har sĂ„ gĂ€ller det att inte ha allt för stora förvĂ€ntningar utan vara nog sĂ„ nöjd över att fĂ„ en HĂ€lle pĂ„ 25100g. SkĂ€mt Ă„sido Magnus sĂ„ Ă€r vĂ€l det viktigaste att vĂ€dret tillĂ„ter att man har en Ă€rlig chans att försöka och att man fĂ„r fiska sĂ„ man blir nöjd och less(om det Ă€r möjligt pĂ„ en vecka som gĂ„r allt för fort). Taktiskt sett tror jag att det blir lite mer kast med liten Jigg (80-135g) över lite grundare sandbottnar och vikar för att hitta en HĂ€lle. TĂ€nkte lĂ€gga in mitt veto som kapten att det viktigaste inte Ă€r att fĂ„ hem en massa fisk som Ă€ndĂ„ finns att köpa hĂ€r hemma utan hellre försöka förverkliga den dröm man har att fĂ„ pĂ„ en fisk som Ă€r starkare Ă€n en sjĂ€lv. Med pĂ„ turen följer Ă€ven Sören Lundström.

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 12 Jul 2011
pikealot: Kommer att bli trevligt för er, har du bokat tid med hÀlle pÄ 30+?;)
Inlägg frćn 13 Jul 2011
Fiskare #1006: Unnar dig det bosse, hade sjÀlv lite svÄrt att motivera mig i Är;-) Du vet, det blir ensamt och blÄsigt pÄ toppen, haha! HÄller bÄda tummarna för bra vÀder, och ett riktigt skitfiske pÄ er! Ser fram emot sms:et som berÀttar om storkveiten som slukat rcw:n;-)
Inlägg frćn 30 Jul 2011
Fiskare #1217: Efter att ha jagat runt pÄ olika grundtoppar och bara fÄtt nÄgon strötorsk hÀr och dÀr hittade vi ett grymt Sillstim i en vik nÀra land. Det formligen kokade av Sill och dÀrunder jagade Sej och Torsk, Resultatet blev ett antal Sejar och Torskar med topp pÄ ca. 5 kg. Roligt var Tomas trippelhugg pÄ tvÄ Sejar och en Torsk. Effektivast pÄ Sej var att fiska pÄ natten och turas om att köra bondtrolling i tre knop med tvÄ eller tre spön riggade med Savage gear sandeel röd/gul. Tomas fick pÄ detta resans största fisk en Sej pÄ 6kg. En höjdare att se hans min med vekt spinnspö böjt ned till handtaget. Nötte sjÀlv pÄ en hel del och kastade och bottenjiggade med Storm 135gr efter HÀlle pÄ 15-20m djup med enda resultat tvÄ vÀrkande armar. Jag hittade ett intressant konstigt grund som Ät upp en pirk för Tommy som stugvÀrden senare berÀttade att det var ett fraktfartyg som Tyskarna sÀnkte under kriget. Borde vara ett bra stÀlle som kan vara vÀrt att offra ett antal hemmagjorda pilkar pÄ.