22-23 Jan 2011 | Återträff på norges fiskrika havsisar!

Skrivet av Huuhka.
Deltagare: Fiskare #1093

Förra året var vi till havsisarna i Norges fjordar för att testa på fisket efter rocka och haj och omedelbart bestämde vi oss för att återkomma i år.

Första dagen började bra med fisk direkt då pirken landade i botten på första nedsläppet och fisket fortsatte i samma stil. rapporterna vi fått visade på lite rocka i fjorden men de var inget vi märkte något av, redan efter en halvtimme hade vi landat 2 och den största var på 5,1 kg, en riktigt fin dörrmatta! Jag fick en fint färgad rocka på 1,8 kg och min första makrill som höjdpunkterna på dagen. Alla fick minst en rocka under dagen så alla var nöjda och glada när vi kom tillbaka till hotellet.

Andra dagen skulle vi gå efter lite sej och torsk i större storlekar i en fjord vi inte kunde fiska förra året. Efter 8 mil på norska skitvägar (ungefär 130 års körning) så var vi framme och fick se ett gäng fiskare som vittjat sina garn lasta in fin fina sejar i bilen. Vi höll tummarna för att de fanns nån stor kvar och gav oss ut.
Jag fick mig en ny art ganska omgående men fick lite hjärnsläpp och skickade tillbaka den största av dom innan jag fick ett foto eller vikt. Annars var det bara vitling som var i farten i frivattnet men av lite större storlek än vad vi har fått sett tidigare. Jag fick ett pb på 1080 gram och daniel slog till med en riktigt fin på 1860 g. Vi fick några varierande arter under dagen men de var inte så bra som vi hoppats på, garn fisket hade nog gjort sitt för att försämra fisket där.

Allt som allt så var alla nöjda med fisket, jag fick ett pb på vitling och 2 nya arter. Helt ok!

(Notera att jag hade skrivit en mycket bättre berättelse men lyckats fumla bort den genom att inte trycka på uppdatera knappen och svurit åt det, så de blev en kortare historia istället.)

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Hågäl 0.96 kg Fiskare #1093
Makrill 0.70 kg Huuhka
Rocka 1.80 kg Huuhka
Vitling 1.86 kg Fiskare #1093
Vitling 1.08 kg Huuhka
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 25 Jan 2011
Fiskare #1245: Hahah den luriga uppdatera-knappen. Kan göra en galen ;)
Huuhka: Verkligen, de är första gången jag lägger in en fisketur sedan uppdateringen.. och typiskt nog var de då ja hade skrivit i timmar kändes det som! Erik få lägga in en varning så man kommer ihåg de i framtiden! :-)
Fiskare #1245: Haha ja skulle vara bra med en varning, man blir ju less annars när allt man skrivit försvinner, har ingen ork till att skriva nytt då haha ;)
Huuhka: nä man är väldigt nära i att skita i de när det händer, de är väldigt jobbigt
Inlägg från 26 Jan 2011
Fiskare #1113: Kommer det några bilder från fisket ?
Huuhka: De kommer när jag fått ordning på bilderna!