15 Dec 2010

Skrivet av Fiskare #1077.

Fiskade med Jörgen Storm och Dan erbjörs idag. De som är insatt vet vilka dom två är. Dan hade utmärkt på sin GPS Vart det fanns några heta platser sedan gick de och Fiskade för sig själv med sina balanspirkar (gamgubbar)
Jag lämnades ensamen med ismetet. Valde att fiska vid en brant där jag placerade tre spön på djupet,två mitt på branten och en på lite grundare vatten. Två spön Testade jag att fiska med på 2 meter ca under iskanten och två av hålen mäskade jag i.
Började med att jag fick en gädda på det grunda och hade ett gösfäll på ett annat spö men ingen hemma där. Tog ytterligare några timmar tills jag så att en av vipporna på djupet var långt ner vilket jag tyckte var underligt så jag hjälpte till att fälla och kände lite lätt och där kände jag ett motstånd och då gjorde jag ett mothugg.
Gösen kämpade rätt fint och upp kom det en fin Hane på 2360 gram.
Placerade lite fler spö på djupet och fick nån gädda till och sedan fick jag en gös till men den kvalade inte in i någon liga. 4 hekto kanske.
På det hela är jag nöjd då det var min första gös på ismete samt att det var ett PB. Sedan har jag även hunnit lära mig hur man ska bete sig och hur man bör lägga upp taktiken lite så det blir snart fler pass och lärdomen fortsätter samt vikterna ökar.


underlig dag med vädret. 7 minus då vi åkte, när vi kom fram var det 18 minus, mitt under turen gick det ner till ca 12-, när vi åkte hem var det 18- och nu väl hemma 9-.

PS. de andra två fick inte ett skit!

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Gös 2.36 kg / 60 cm Fiskare #1077
Gös 0.30 kg Fiskare #1077
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 15 Dec 2010
pikealot: Blir intressant att höra hur det gått för dig!:)
Fiskare #1113: Amungen ligger ganska långt från Orsa blir en bit att köra.
kirefors: Good luck, have fun!
Fiskare #1077: ja det är väl ca 13 mil dit men slapp köra denna dag.
kirefors: Kul för dig att det gick så bra ;)
Fiskare #1077: ja det var kul men nu väer suget efter de som är ännu större. sedan är jag lite missnöjd med han som tog kort. tycker de inte blev så fina
Fiskare #1077: men givetvis bättre än om jag hade tagit de själv haha
kirefors: Ser ut som bilden är tagen rätt ner mot snön... Hade ju varit fint med lite landskap ;)
Fiskare #1077: det är dimma. var väldigt mycket av den varan idag
Fiskare #1069: Grattis till en fin isgös. Hoppas du får tillfälle att åka ner det fler gånger. Om inte annat så kommer jag ner sen i mars/april och fiskar någon dag.
Fiskare #1077: tack så mycket johan! ser fram emot att du kommer. Kommer nog hinna dit iallafall 2-3 gånger till innan mars så jag satsar mot 5 kg nu till att börja med
Inlägg från 16 Dec 2010
pikealot: Grattis Jens, roligt att ni hittade rätt från isen!=)
Fiskare #1077: tack ante! Det är en rätt sår sjö att hitta rätt. vi letade efter två kanter och hade gps att hitta dom men var ändå krångligt att hitta dom.
pikealot: Gösen är lite svårare att hitta än gäddan, är nog så i dom flesta större vatten.
Fiskare #1077: så är de