25 Sep 2010 | Utflykt med JSFK till Gysinge

Skrivet av Fiskare #1143.

Utflykt med Jakobsbergs fiskeklubb till Gysingeforsarna.

Gysingeforsarna ligger fantastiskt vackert med de fiskrika strömmarna vid Gysinge bruk. Forsarna Àr mest kÀnda för sitt fina harrfiske med en naturlig stam av harr. Det finns ocksÄ ett öringbestÄnd som förstÀrks genom Äterkommande utsÀttning. Det Àr överhuvudtaget mycket fina fiskevatten i omrÄdet med gott om fisk, bland annat gös.

Se Àven www.gysingeforsarna.se

Vi blev bara fyra stycken som Ă„kte upp denna regniga dag.
Det var vÀldigt mycket vatten i forsarna vilket gjorde det hela lite svÄrfiskat.
RÀtt sÄ snabbt sÄ insÄg jag att min torrfluge-anpassade utrustning inte var rÀtt för att fÄnga nÄgot i dessa forsar. Trots detta sÄ fick jag en liten öring pÄ en Klinkhammer nÀr jag vÀl hittade ett litet lugnare stÀlle i forsen.

Höjdpunkten var annars nÀr jag fick hjÀlpa till att hÄva en riktigt fin öring pÄ ca 1.5kg. Den fÄngades av en jÀttetrevlig ortsbo som jag glömt namnet pÄ. Hans tips för att fÄnga de stora öringarna nÀr det var sÄ hÀr mycket vatten i forsarna var att anvÀnda intermediate-lina, sjunktafs och stora streamers (typ Wolly Bugger) och sedan bara skicka ut flugan i det vita skummet och hela tiden jobba med linan sÄ att flugan studsar och far mellan stenarna. Och har man tur sÄ hamnar den framför nÄgon stor rackare som dÄ inte kan motstÄ den lÀckra flugan. Bra att veta till nÀsta gÄng!



Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 25 Sep 2010
Fiskare #1113: Lycka till ska bli kul att se hur det gÄr för dig.
Inlägg frćn 28 Sep 2010
Huuhka: Blev de nÄgra fina harrar?