25 Sep 2009

Skrivet av Fiskare #1153.

Fiskade frÄn bÄt 08-13.30.
Vi var 3 st. Fick 6 st smÄgÀddor bara, alla under 2kg.
Var dÄligt fiske idag, och har iofs varit dÄligt i Lomsjön hela sommaren.
Funderar pÄ att flytta bÄten till en annan sjö.
Men trots det dÄliga fisket var det en hÀrlig dag, duggade lite frÄn 8-9.30 sen kom solen :-)
SÄ det blev en hÀrlig fisketur iaf.

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 27 Sep 2009
pikealot: Att det varit dÄligt i sommar Àr inget att dra nÄgra stora vÀxlar pÄ, fisket har nog i dom flesta vatten inte varit det bÀsta dÄ vÀdret har stor inverkan, och som vi alla vet sÄ var ju sommarn inte som den brukar vara. Har sjÀlv haft sisÄdÀr fiske i sommar. Det Àr bara att nöta pÄ sÄ kommer dom stora!=)
Inlägg frćn 28 Sep 2009
Fiskare #1153: Jo, jag vet det men jag har fiskat grymt mkt i lomsjön i sommar och inte fÄtt nÄgon större Àn 3 kg dÀr trots dagar nÀr det nappat mkt. Har en kompis som bor vid veckefjÀrden som lovat mig att ha bÄten dÀr nÀsta sommar om jag vill. Lomsjön fanns inte ens med i listan över sjöar att skriva om innan jag registrerade min fisketur.. kanske finns det en anledning ocksÄ =) Verkar som veckefjÀrden Àr bÀttre för gÀdda.
Inlägg frćn 29 Sep 2009
pikealot: VeckefjĂ€rden Ă€r bra, inget snack om det! Men tycker att Lomsjön borde hĂ„lla stor fisk, hur ser djupen ut i sjön? Är den lĂ„nggrund eller tvĂ€rdjup, finns det in elller utlopp till sjön? Är det nĂ„gon djupbrant i nĂ€rheten av ön, och vilka wobblers fiskar du med? AnvĂ€nder du ekolod? MĂ„nga frĂ„gor men med avgörande utgĂ„ng för att hitta den större fisken!
Fiskare #1153: FrÄn dÀr vi har bÄten Àr d en bra bit med 8 m djup tills man kommit förbi grundet. sen blir d ca 15 m och vid ön ska d vara en brant ner mot mkt djupt, har för mig att det Àr ner mot 60 m dÀr. Har inget ekolod, men en kompis som ocksÄ har bÄt dÀr har det. Brukar mest köra med westins jÀtte dÀr det Àr ca 15 m. Har en annan stor ocksÄ som jag brukar köra med, nÄgon grönt handmÄlad klump som Àr rekommenderad. Har kört förbi vid ön flera ggr ocksÄ nÀr jag Äker Ä vÀnder och det har inte gett nÄgon större fisk.
Fiskare #1153: Funderar om man skulle köpa en till bÄt sÄ man kan ha i 2 sjöar och ett ekolod sÄ man har lite koll pÄ botten. Blir in pÄ blocket Ä kika lite efter nÄgon nu =)
Inlägg frćn 30 Sep 2009
pikealot: Ja, ett ekolod Àr inte ett mÄste, men det Àr till stor hjÀlp för att bilda sig en uppfattning om sjöns intressantaste platser och kanter! LÄter som den har fina djup.=)
Fiskare #1006: Kolla hos dom hÀr, de har rÀtt hyfsat utbud.. www.24hbutiken.se Ska du ha ett fast lod skulle jag rekomendera Lawrance X125, ett bra lod till vettiga pengar
Inlägg frćn 1 Oct 2009
Fiskare #1153: Ok, tack Magnus
Inlägg frćn 8 Oct 2009
Fiskare #1049: Hej Fredrik! Kanske du ska ta bĂ„ten till Önskasjön nĂ€sta Ă„r? En bit & Ă„ka, men det finns inga genvĂ€gar till bra fiske. DĂ„ hinner du utforska sjöns hemligheter inför ÖnskegĂ€ddan nĂ€sta Ă„r. Snacka om att göra tvĂ„ flugor pĂ„ smĂ€llen. Ubbe
Inlägg frćn 11 Oct 2009
Fiskare #1153: Hej. Kanske det =) Är lite lĂ„ngt att köra dock, bĂ„ten vill jag helst ha nĂ€ra till. Blir nĂ„gra dagar i veckan pĂ„ somrarna, blir mkt soppa pengar det =)