24 Sep 2009

Skrivet av Fiskare #1069.

Första jerkbaitpasset pÄ en evighet.
Var lika kul som jag kom ihÄg.. Dock fick jag inte lika mÄnga som Micke och Jonas men tillsammans tog vi vÀl 30 st.
Mari kom ocksÄ ut en svÀng.

Mötte sedan en yrkesfiskare och sÄg att han lagt nÀt i ALLA vassar lÀngs hornön. Det kÀnns ju inte sÄ bra sÄ det Àr bara att lÀgga ner fisket i havet dÄ det verkar vara helt utom kontroll. Bra kommun man bor i dÀr det tydligen skall satsas pÄ skÀrgÄrdsturism. Kan vara svÄrt att sÀlja sportfisket dÄ det ligger massor av j#%#%#la nÀt ilÀngs vassarna.

KÀnns absolut inge roligt nÀr man sjÀlv försöker vÀrna om gÀddan. Arrangerar ju ocksÄ en C/R tÀvling just för att vi ska kunna ha kvar vÄrt bestÄnd av gÀdda hÀr uppe.

Är besviken pĂ„ kommun och lĂ€nstyrelse som tydligen inte FATTAR vad de hĂ„ller pĂ„ med. Kolla pĂ„ södra sverige dĂ€r de nu mĂ„ste stödinplantera gĂ€dda och abborre. MĂ„ste vi komma till samma punkt vi ocksĂ„?

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 22 Sep 2009
pikealot: LÄter som en bra idé att jerkfiska ute i havet nu nÀr dom stora har börjat visa sig.=)
Inlägg frćn 24 Sep 2009
Fiskare #1071: Kul att ni fick en del fisk, nÄgon storlek? Fast trÄkigt med nÀtmarodörerna. GÄr det inte att ta upp med kommunen eller lÀnsstyrelsen pÄ nÄgot vis? SÄ att de inser att de mÄste sÀtta stopp pÄ otyget? Medborgarförslag eller vad som helst? Det Àr tragiskt att en del fortfarande hÄller pÄ med sÄnt, de borde kunna tjÀna mer pengar pÄ fisketurism eller vad som helst.
kirefors: Fan va trÄkigt.. han lÀr ju rensa vassvikarna!
pikealot: SÄnt gör en sportfiskare jÀvligt förbannad, ingen ska behöva komma ut till fiskeplatsen för att fÄ vÀnda om pÄ grund av att nÄgon lagt nÀt kors och tvÀrs över allt....=(
Fiskare #1006: TrÄkigt att höra Johan:(( TyvÀrr blir det sÄ dÄ lÀnsstyrelsen med ena handen ger pengar till ÄtgÀrder för att förbÀttra för fisken, och med den andra delar ut tillstÄnd för ytterligare fÀllor och annat skit Ät yrkesfiskarna.
Fiskare #1071: Inte för att det pĂ„verkar nĂ„got, men en insĂ€ndare till ÖA för att Ă„tminstone försöka skapa debatt skulle kanske inte vara helt fel. Jag har skrivit nĂ„gra insĂ€ndare dit förut, och det kostar ju inget att Ă„tminstone försöka öppna ögonen pĂ„ folk via tidningen.
pikealot: Det lÄter vettigt Micke!
Inlägg frćn 25 Sep 2009
Fiskare #1136: Ngt mÄste göras hÄller med. Jag sÄg denast vi var ute nÀt som lagts nÄ nÀra land att dom hade blÄst upp pÄ land vet om att dom stÀnger av vikar med dÀr det gÄr lek abborre. Vi har fÄtt avsluta kast frÄn land ibland för att nÀten gÄr in frÄn vassen och ut. Jag blir sÄ arg. Skulle ju vara bra om ngn som har bÄt i havet kunna kolla vÄlarna om dom Àr mÀrkta annars Àr det vÀl det bara att dra upp dem. Dom mÄste ju vara det. Ngn som Àr bra pÄ att skriva gör en insÀndare.