9 Jul 2009

Skrivet av Huuhka.

Gjorde min första guidning med en familj frÄn staterna. Anledningen till att jag fick guida den gruppen var att Ryan, guiden pÄ campen, vÀgrade att guida dom för att han trodde han skulle kasta sonen deras överbord pga hans otroligt överjÀvliga beteende... Jaja, man kan inte ha perfekta grupper varje guidning! :-)
Vi begav oss ut och vi pratade lite, sonen hamnade i min bÄt (suck), och vi begav oss till ett av mina bÀttre stÀllen direkt eftersom dom inte fÄtt mycket fisk under den tid dom varit hÀr och jag ville inte att grabben skulle börja flippa ur. Iallfall sÄ guidade jag dom till vart dom skulle slÀppa ankaret och direkt pÄ första nerslÀppet sÄ small det till för frugan och hon fick sin första fisk pÄ hela veckan och jag drog en lÀttnadens suck :-) vi behövde inte vÀnta lÀnge innan Àven gubben fick sig en walleye och 2 fiskar pÄ stringern och det sÄg lovande ut! Jag hade inte ens hunnit rigga upp mitt spö vid den hÀr tiden och jag fick pÄ mitt första kast en walleye pÄ 22 inch som jag kunde visa upp för grabben och berÀtta lite om vad de var för fisk och allt flöt pÄ jÀttebra. Grabben var tyst och lugn och lyssnade och hade roligt samtidigt som förÀldrarna fick fisk och kom in i hur man skulle föra jiggen över botten och allt sÄnt. Hade turen varit 10 min lÄng sÄ hade det varit en toppen tur, men de var den sÄklart inte. SÄ som de bara hÀnder dÄ det inte ska hÀnda sÄ vÀnde vinden och fisket blev helt dött. Förbannelse ocksÄ tÀnkte jag innan jag beordrade ankare upp och vi begav oss vidare mot den strandkant dÀr vÄgorna kraschade och som borde vara det bÀsta stÀllet, men eftersom de bara blÄst Ät det hÄllet i fem minuter var jag vÀldigt tveksam och höll verkligen andan nÀr vi satte ankaret pÄ nytt.
Paret i andra bÄten valde till en början att gÄ mot mitt rÄd att sÀtta ankare och drev istÀllet, men Àndrade sig efter en stund dÄ jag lyckades kroka och landa en fin och fet sik pÄ kilot, grabben i min bÄt blev helt till sig och tyckte det var den hÀftigaste fisk han sett medans förÀldrarna ville Àta den. sÄ jag tog fram min priest och drÀmde till den i skallen sÄ den dog. Jag har aldrig sett en grabb sÄ tÀnd av att se nÄnting dö. han blev helt lyrisk och ville kÀnna pÄ priesten och fisken. Inte den reaktion jag hade förvÀntat mig men de Àr vÀll ok sÄ lÀnga gÀsterna Àr glada :-)
Men tyvÀr sÄ blev det inte mycket mer Àn det sÄ vi flyttade pÄ oss igen vilket vid det hÀr laget bara var bra för jag ville visa dom lite platser att fiska pÄ och hur man fiskar dom sÄ dom kan fÄnga fisk dom andra dagarna utan guide.
Den hÀr gÄngen trÀffade jag bÀttre och fruntimmret tog fisk pÄ löpande band. hon fick fisk pÄ varje nedslÀpp ett tag och jag var helnöjd. SÄ börjar grabben att tröttna. och gnÀlla. och bara mÄste in till land pÄ nÄtt vis. sÄ kommer han pÄ den perfekta ursÀkten. han mÄste skita. givetvis sÄ mÄste vi Äka tillbaka och jag blir smÄtt besviken.. precis innan den gyllene timmen.. sÄ kommer vi in till stugan, grabben kliver av, springer in i stugan och kommer 2 min senare ut med en dr pepper.. han var törstig, inte skitnödig. men om han sagt de skulle han inte fÄtt Äka in. smart skitstövel den ungen.
Iallfall sÄ Àr förÀldrarna inte nöjda utan vill ut igen, sÄ jag tog dom till ett stÀlle dÀr det alltid finns mycket fisk och den hÀr gÄngen har jag fruntimret med mig i bÄten. vi sÀtter ankaret och medans min bÄt plockar fisk sÄ terroriseras pappan av grabben hela tiden sÄ dom fÄr ingen fisk, jag fÄr 7-8 walleye och ett gÀng perch och hon fÄr ett par perch innan myggen blir sÄ jÀvliga att dom vill dra sig hem. Summa sumarum var dom nöjda med turen medans jag sjÀlv inte var riktigt lika nöjd. Grabben lyckades inte fÄ fisk, vilket verkligen inte var bra. Vi fick mycket fisk men jag fick majoriteten, inte heller bra. En landad sik, men jag landade den. och den största walleyen för dagen, tog jag. Ett par punkter som inte var toppen. Men de Àr mycket som Àr svÄrt att styra över. Jag fÄr vara nöjd med att dom var nöjda tillslut!

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 10 Jul 2009
Fiskare #1113: Tycker det lÄter som du skötte dig bra efter förutsÀttningarna.
Fiskare #1077: skitsnack! klart du ska va nöjd över att du spöade dom med största fiskarna. du behöver ju inte visa det öppet. den dÀr grabben skulle man fÄtt placera cirka 2 mil söder om stan. lÀt bra att han tÀnde till pÄ död.
pikealot: Ja, den ungen hade mÄtt bra av en tur med grabbarna pÄ heligt vatten, dÀr hade han lÀrt sig mycket om hyffs och annat!:))
Inlägg frćn 11 Jul 2009
Huuhka: Haha, ja de va en riktig hellraiser de dÀr. SvÄrt att hÄlla en sÄdan nöjd. Men de gick bra till slut!
Fiskare #1113: Jag skulle ocksÄ bli grinig om jag la stora pengar pÄ att resa till ett fint fiskecamp i Canada och fick en guide frÄn Kasa :)
Inlägg frćn 12 Jul 2009
Huuhka: Haha, ja de har du alldeles ratt i! Inte konstigt att han va sur! :-D