27 Apr 2009

Skrivet av Fiskare #1077.

Äkte till strömsÄn för att testa fÄ nÄt. körde med glidande bottenmete. testade bÄde maggot och majs. fick inge. tror att det kan börja bli bra dÀr om nÄgra dagar för vÄren Àr sen. Äker dit igen i morgonvÀll.

28 april:
Var dÀr igen idag. mindre is och inte lika strömmt. nÀr jag kom dit sÄ var det en som hade varit dÀr hela dagen och han hade inte fÄtt nÄt.
Körde med pasternoster-tackel idag och likt som igÄr med bÄde majs och maggot.
Fick inget! SÀljÀveln som Àr dÀr hela tiden, kallar honom för matte nu. fick tvÄ stycken idar som sÄg fin ut. sÀlar Àr fin Ä sÄ men hade gÀrna skjutit huvud av han.
Vet inte vad som Àr felet. om det Àr för tidigt Àn, fel teknik trots att jag vet att jag gör rÀtt eller nÄt annat :(

29 april:
var mer folk dÀr idag sÄ det kÀndes dÄligt direkt. jag gillar inte att fiska nÀr dom kastar sina flöten överallt. man blir instÀngd. fick en sik och hade pÄ en rÀtt fin id som jag uppskattade till ca 1,5 kg men den slÀppte.
UpptÀckte att det Àr tvÄ sÀlar nu. förrut var det bara en. de Àr rÀtt duktiga fiskare. tror dom behöver skjuta av lite sÀl för det Àr för mÄnga av dom och de Àter fisk som bara den dÀr.

30 april:
hade pÄ en 6-7 kilos gÀdda pÄ en bottenmetad rÀka. :) blev rÀtt förvÄnad men skoj, synd att den slet sönder kroken annars hade det varit en rolig fÄngst. slÀppte just nÀr jag skulle böja mig ner Ä ta upp na.
Ingen id idag heller. nu skiter jag i den dÀr jÀvla! Än. Nu gÄr jag för gÀdda ett tag framöver. Id och braxen kan jag ta senare i sommar.
alla jag pratat med som varit dÀr har inte fÄtt nÄt hittills.

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
Sik 0.20 kg Ej angivet
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 29 Apr 2009
Fiskare #1113: Kallar du sÀlen för matte för att den fÄngar mer fisk Àn dig eller , HA HA HA :)
Fiskare #1077: Kent heter den sÀlen som fÄr mycket fisk och matte Àr den sÀlen som jÀvlas med mig hela tiden hahaha. hÄller pÄ fÄ damp pÄ det dÀr stÀllet. tror jag ska testa nÄt nytt stÀlle som det inte Àr folk pÄ
Fiskare #1113: Jag börjar tycka om sÀlar , jakt pÄ sÀl borde förbjudas :-)))