25 Mar 2009

Skrivet av pikealot.
Deltagare: Fiskare #1031

Jag och Kent ger oss ut pĂ„ en tur efter Abborre, kommer att bli varmasmörgĂ„sar pĂ„ glöden och ett glatt fiskehumör. Återkommer med info efter fisketuren.

Vi började fiska runt 09.45 och det nappade för Kent direkt efter nedslÀpp, en tyngre fisk som klev av strax under isen. Jag fick tvÄ GÀddor ganska snabbt med topp strax under 3 kg, och tvÄ mindre Abborrar. Kent fick nÄgra mindre Abborrar, och tacklade upp ett abborrmete vilket det nappade pÄ ganska snabbt, GÀdda runt 3 kg blev resultatet av det. Kent drog sig en bit bort dÀr han fick dagens största borre pÄ 1265 g, en pÄ ca: 400 g och GÀdda nÄgra minuter senare, svettigt vÀrre. Jag fick en borre mellan tvÄ och tre hekto och tappade en större innan jag gick bort till Kent igen. DÄ passade han pÄ att dra en fin Abborre pÄ 1120 g, riktigt grann och fin. Jag körde igÄng en brasa och vi kÀkade varmasmörgÄsar och mös i solen. Vi gjorde Ànnu en förflyttning dÀr Kent Äter igen visar vilken duktig abborrfiskare han Àr, 835 g vÀgde Abborren denna gÄng. Sen avtog fisket och vi flyttade oss till andra sidan dock utan resultat, klockan var runt 15.00 dÄ vi packade ihop.

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
Abborre 0.25 kg Ej angivet
GĂ€dda 2.90 kg Ej angivet
GĂ€dda 1.80 kg Ej angivet
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 25 Mar 2009
kirefors: LÄter som en lyckad tur. Blir kul att se bilder dÀrifrÄn :)
Fiskare #1077: bra tur ni hade. Äretsstörsta abborrar va? för hela sidan
pikealot: Det Àr sÄ det gÄr nÀr man har proffs med sig!:)
Fiskare #1069: HÀrligt grabbar! Mna kanske fÄr lite motstÄnd med Ärets största abborre...
Fiskare #1069: SlÀppte ni tillbaka de stora?
pikealot: Vi slÀpper alltid dom stora tillbaka!:)
Fiskare #1031: Jajjemen Johan...dom fick simma hem och vÀxa pÄ sej. :)
Inlägg frćn 26 Mar 2009
Fiskare #1069: Kanon, var nervös dÀr ett tag nÀr jag sÄg bilden pÄ den som lÄg i snön.....
pikealot: Det var för att Kenta fick fota sjÀlv, dÄ jag stannade kvar dÀr vi började och han hade dragit sig i vÀg en bra bit bort.:)
Fiskare #1031: Precis...ingen "actionbild" i den sanna meningen direkt. Snabbt foto, och snabbt ner i hÄle! *s*
Fiskare #1069: Kul att det finns abborrar med lite storlek. Var de runda och fulla med rom? MÀtte ni nÄn?
Fiskare #1031: Runda friska och romstinna honor Johan. TyvÀrr sÄ hade ingen av oss mÄttband denna gÄng, men jag skulle gissa att den största mÀtte ca 43-45cm.
Fiskare #1069: Finns det nÄn Ä som mynnar ut i sjön? TÀnkte det skulle vara intressant att testa att bottenmeta med löja/mört i Än nÀr isen gÄr.
Fiskare #1031: Jag har haft samma tanke. :) Andreas har nog svaret pÄ det Johan. Det var första ggn jag provade det vattnet.
Fiskare #1113: Det kommer en kort bÀck som bara gÄr kanske 200 m till drömmesjön men bara en bit frÄn den mynnar en bÀck med öring bestÄnd ut i drömmesjön.
Fiskare #1069: sÄ hÀr kan det gÄ nÀr man fiskar abborre.... en fiske kompis hÀr nere... http://www.under-ytan.se/news.php
Fiskare #1031: Ok Mattias...tack för infot. Fina gÀddor Johan, tur det finns kroklossare nÀr man ser den dÀr kÀften. :)