28 Feb 2009

Skrivet av kirefors.
Deltagare: Fiskare #1036, Fiskare #1072, pikealot, Fiskare #1104, kent, Fiskare #1006, Fiskare #1007, Fiskare #1028

SÄ var det dags för gvalsjöpremiÀren! 600kg fisk (öring och röding) har nu fÄtt acklimatiserat sig isjön sen i oktober och förhoppningsvis ska dom vara riktigt sugna pÄ maggot och rÀkor nu!
Hoppas att mÄnga av er andra pÄ frossan ocksÄ kommer dit, Àven om ni inte anmÀlt er pÄ denna tur.
jag (magnus) och Andreas kommer att sitta pÄ skrikesidan av sjön sÄ kom gÀrna förbi och morsa! Erik sitter förmodligen och sörplar choklad eller springer runt med kameran och Mattias sitter och drömmer om storlaken som han inte fick pÄ ÄfjÀrden:-)
// Magnus
-------------------

07.30 samlades vi (jag, magnus, pappa) uppe pÄ parkeringen i Fors och Äkte skoter ner till andra sidan sjön dÀr vi slog lÀger. Magnus visade snabbt vad som gÀllde och tog plats vid vindskyddets eldplats, men vÀrmen verkade inte rÀcka till, sÄ han fick hÀmta nÄt vÀrmande/stÀrkande ur fiskevÀskan (inte kaffe).

Startskottet avfyrades kl 8.00 och dÄ borrades det för fullt (men jag hade pinsamt nog redan lyckats borra ett hÄl). Det dröjde inte lÀnge förrÀn det började nappa, vissa fick fullt direkt, köpte nya fiskekort.

Pappa började dagen med en liten fjuttig abborre, men fortsatte sedan med att dra 3 granna rödingar. Alexander fick 2 rödingar ganska tÀtt inpÄ varandra.

SjÀlv hade jag Ànnu inte haft ett endaste napp de tvÄ första timmarna. Jag bytte till mormyschka och sökte mig nÀrmare land och helt plötsligt satt den bara dÀr, en stor blank öring som till en början inte ville upp genom hÄlet. Den slÀppte ovanför hÄlet och jag strÀckte mig för att ta fast fisken, men sÄ styrde jag den under snön (dÀr det nu hade blivit vattenfyllt) sÄ den simmade ner i hÄlet igen. Det var en riktig bamsing som alla gÄnger vÀgde 1.5 kg. Sen fick jag fler chanser och dÄ satt dom kvar. 2 blanka öringar och 1 brun överstÄndare.

Det blev som sagt vÀldigt blött ute pÄ isen nÀr det började borras och mÄnga fick dra sig hemÄt för att byta om. SjÀlv hade jag flytoverall och riktiga skor sÄ lite vatten var inga problem :)

Även moster Anna blev genomsur om fötterna, sĂ„ vi fick Ă„ka hem vid 13-tiden.

Förhoppningsvis Äker jag och Alexander tillbaka pÄ Söndag (i morgon) för att ta nÄgra fiskar till.
// Erik

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
Insjööring 0.70 kg Ej angivet
Insjööring 0.50 kg Ej angivet
Insjööring 0.40 kg Ej angivet
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 21 Feb 2009
pikealot: KĂ€nner mig laddad inför Gvalsjöfisket, kanske man har tid att dra en Öring eller tvĂ„ mellan den tid som man ska jobba!
Fiskare #1006: tycker det kÀnns bra att jag inte blir ensam som ska dit och fiska, dessutom fÄr man tydligen nÄn att dela plunta med.....
pikealot: Det kommer att bli en bra fisketur!
Inlägg frćn 27 Feb 2009
Fiskare #1006: nya riktigt kraftiga myshkor Àr inhandlade sÄ nu kan vi inte skulla pÄ utrÀtade krokar iaf:-))
pikealot: NÀ, det man kan skylla pÄ Àr vÀl att man smakat av " bandytermosen " lite för mÄnga gÄnger!;-)
Fiskare #1006: det förbÀttrar ju inte reaktionsförmÄgan direkt.....men gott Àr det!
kirefors: Det Àr ju sÄ det funkar - i brist pÄ annat mÄste man ha en reservplan!