29 Sep 2008

Skrivet av Fiskare #1090.
Deltagare: Fiskare #1089

Har nu testat fiskelyckan i Kornsjösjön... Fiskade efter Gösen men fann gÀddan... ca 20st landade gÀdder samt nÄgra fina aborrar... intressant var att vi fick typ alla gÀdder pÄ 10-12 meters djup och hÀnde 2 ggr alla 3 fiskare landade en samtididigt... fÄr en att tro att gÀdda Àr en stimmfisk?! rekomenderar stÀllet för er som vill Äka ivÀg en dagstur och fiska, Hyrde en ca:4m plast bÄt med hyffsat bred akterspegel (fick plats en el-motor samt en 2hp bensinare) för 30kr + fiskekort 20 kr... Synd bara ett vi inte fann gös i sjön... rykten om gös för 10 Är sedan, och sant att det landades nÄgra 2 st för ca 20 Är sedan... Skit fiske pÄ er, och om nÄgon skulle landa en gös dÀr... Hör av er :D jag bjuder pÄ en krogrunda dÄ!!!
Innan resan: Ut och jaga den "silverfÀrjade aborren" som min storfiskare till morfar kallade den :-D ... för er andra som inte hört det förr kallas den officiell för Gös eller "Lucioperca" pÄ Latin... ( tnx Google)

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 27 Sep 2008
pikealot: Blir kul att se om ni lyckas fÄnga nÄgon Gös i Kornsjö!:)
kirefors: Det ska bli kul att se om mina tips kan komma till anvÀndning ;)
pikealot: Jag pratade med Matias Lövdahl och han hade pratat med nÄgon som fÄtt Gös för ca: tio Är sedan, men han sa inget om vart dom hade lurat upp fisken. Det hade kunnat vara viktig information Àven om det var lÀnge sedan! Man hör ju inte att det fÄngas nÄgra Gösar dÀr ofta!
kirefors: Gösen verkar ju vara lite lurigare att rycka fast, sÄ jag har tipsat om ett stÀlle dÀr jag har missat mÄnga hugg, dÀr jag antar att det finns en eller annan gös. Det vore otroligt hÀrligt att uppdatera ryktet om gös i Kornsjö :)
Inlägg frćn 18 Mar 2011
Fiskare #1113: Som jag har förstÄtt av det jag hört sÄ Àr gösen som Àr fÄngad i Kornsjö inplanterad dÀr för lÀnge sedan och jag skulle tippa att dom inte har klarat sig och försvunnit med tiden tyvÀrr.