14 Jul 2011 | Abborrfiske

Skrivet av Fiskare #1113.
Deltagare: Fiskare #1031

Beskrivning saknas

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Abborre 1.28 kg / 48 cm Fiskare #1113
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 14 Jul 2011
pikealot: Kul att det blev större fisk än förra turen, synd bara att jag var tvungen att jobba på huset. Nästa tur så är jag med!
Fiskare #1113: Det tycker jag.
Inlägg från 17 Jul 2011
pikealot: Då skall jag ta en större än dig Mattias, räkna med det!;)
Fiskare #1113: Ha Ha ! Mjukis !!!!!!!!!!!!!!!!
pikealot: Det återstår väl att se!
Inlägg från 18 Jul 2011
Fiskare #1113: Neep så äre !
Inlägg från 21 Jul 2011
kirefors: Hur gick det för er i det stora hela? Saknar en berättelse ;)
Fiskare #1113: Eftersom man måste registrera en tur för att få fiskarna registrerade som fångst så gjorde jag så här är inte så intreserad av att skriva turer. Kanske någonting att ändra på Erik.
kirefors: Tur att rätt sjö gick att välja iaf ;)
Inlägg från 22 Jul 2011
Fiskare #1113: Det är ju det jag menar Erik, det är därför jag tycker det är dumt att jag måste skriva en tur för att få fisken registrerad.
kirefors: Du måste inte skriva en tur, men du måste ange när och var du har fiskat. Vi vill gärna att folk skriver berättelser, men det är inget krav.
Fiskare #1113: Tycker inte man ska behöva skriva det för att få fångsten registrerad det är väll upp till var och en vad man vill avslöja.
kirefors: Du får ange vilken sjö du vill, bara det registreras i en fisketur.
kirefors: Givetvis ser jag helst att rätt sjö anges i beskrivningen, men det är som sagt, upp till var och en.
Inlägg från 23 Jul 2011
Fiskare #1113: Vad är då vitsen när man måste ljuga. bättre att dom som vill skriva vart dom varit gör det och vi som inte vill kan välja typ "sjö" då blir det ju inte fel i sjöarnas statestik skulle se ganska konstigt ut om jag lägger alla mina gäddor i gvalsjön eller hur.
Fiskare #1069: Helt rätt Mattias. Har själv slutat skriva upp några rapporter överhuvudtaget då jag inte vill dra mer folk till de platser där jag fiskar. Har ju ett bra exempel på en sjö där i princip ingen fiskade tills jag fick ett par stora gäddor där.
Fiskare #1113: Exakt. och jag lägger gärna ut bilder och kan skriva om mina fisketurer men vill inte alltid att det ska hängas ut på nätet vart jag varit.
Inlägg från 24 Jul 2011
Fiskare #1108: Får skapa ett fiskevatten som vi döper till "Hemliga sjön", sen kan alla hemliga fångster registreras där. :p
Fiskare #1140: så kan ju alla sitta och googla bilder på fiskar istället....ungefär lika givande. Tappar ju som hela grejen med att lägga ut en bild eller en tur om man inte ens kan skriva vart man varit.
Fiskare #1113: Poängen Maria är ju att dom som vill får skriva vart dom varit och dom som inte vill inte behöver. Vet om fler än Johan som väljer att helt avstå från att lägga ut någonting eftersom dom inte vill skriva vart dom har varit men tycker det känns tråkigt att ljuga.
Fiskare #1031: Avstår oxå från att ljuga här numera. Gjorde så förr för att skydda "muna" vatten. Men till slut visste inte ens jag själv vart jag fiskat. Och vad berättar en lögn om ens karaktär i övrigt?
kirefors: Nu finns "Hemliga sjön" att välja i Härjedalen (tyckte det var mitt i Sverige liksom).
Fiskare #1031: Lake Secret? Hm ...
Fiskare #1113: Tack Erik.
Fiskare #1140: Ja men vad är poängen att ens skriva en tur eller lägga ut en bild om man inte ens kan skriva vart man har varit. Det är det jag menar, sen vill man inte berätta så skriv eller lägg inte ut något alls, det är den väg jag hade valt om jag visste av ett bra vatten som jag inte vill dela med mig av. Då behöver man ju inte exponera överhuvudtaget. Men som sagt det är vad jag tycker! :)
Fiskare #1031: Jag vet nu ett vatten som ev kan ge ditt pb en match Matte. Blir en tur dit i höst när abborrarna ätit upp sej ...Ja inte sej själva naturligtvis.
Fiskare #1113: Låter intressant Kent, Jag följer gärna med. Maria för mig handlar det mycket om att jag vill få in bilder och vikt och datum på dom fiskar jag fångar i mitt eget fotoalbum och min egen statistik och som det har varit tidigare så har jag varit tvungen att ljuga om jag ska göra det, och det känns onödigt särskilt eftersom det förstör ju statistiken på sjöarna som jag vet att det finns ett intresse för av dom som skapat sidan.
Fiskare #1031: Då måste du köpa en kanot ...eller sno eller låna en. Vad passar dej bäst?
Fiskare #1140: Fast det blir ju ingen statistik överhuvudtaget om man inte skriver var man fångat fisken ;) nog om detta du förstår vad jag menar och tvärt om, vi tycker inte lika helt enkelt :) Vad är målet till hösten för både Kent och Matte på abbarn? :)
Fiskare #1031: Ja det har tagits många stora abborrar i tex Svedjesjön ...eller inte? Eller jo?
Fiskare #1140: Haha!! Jo du Kent! :)
Fiskare #1031: Maria > En varm och solig september dag med lagom syd-vind på en sjö inte helt när mej. Då kan allt hända! =) Själv då?
Fiskare #1113: Har faktiskt inget direkt mål när det gäller mitt abborrfiske förutom att det är ett riktigt roligt fiske.
Fiskare #1140: Sant Matte! Tror att jag gärna skulle vilja få upp en på 1600 men har hittills fått upp fina bitar, tycker nästan att det är roligast å släppa tillbaka dom, så otroligt vackert då dom sakta simmar ner mot djupet :)
Fiskare #1031: Och pussa på dom. =)
Fiskare #1140: Haha jo helst! Jag pussar abbarrn å Thelin slickar gäddan! :)
kirefors: Maria, är det så ni kallar det?
Fiskare #1140: Vad är det? :)
kirefors: "abbarn" och "gäddan"
Fiskare #1140: HAHA!! Nja den karamellen kan du ju suga på :)
Fiskare #1031: Rodnar djupt.