28-30 Jun 2010

Skrivet av Fiskare #1077.

Vatten: GÀsen - OmrÄde: orsa
GÄr för stor brax

Dag 1: gjorde av med 3 kilo grundmÀsk och massa pellets för att locka braxen till min plats och jag lyckades rÀtt bra.
hade tvÄ spön som var Bolt rig pÄ, sedan ett feerderspö. som jag trodde fick jag alla fiskar pÄ feeder och de andra vilket jag hade dels Marine halibut soft pellets och boilies pÄ hair rig,gav ingenting. funkade bÀst en blandning av majs och mask samt nÄgon lokal skit som luktar jordgubb (ja jag har testÀtit den)
Fick 5 braxar över 2 kg och tvÄ som lÄg pÄ 3kg exakt. sÄ det blev en bunt PBn och i morgonnatt hoppas jag pÄ att sprÀnga 4 kilosgrÀnsen... sedan ska jag kissa i vattnet bara för att sjön Àr sÄ ful!

Dag 2: prövade med lite annorlunda upplÀgg men i grunden rÀtt likt.ganska trÄkig natt för mig och myggen. visst fick jag fisk och det i massor, men ingen var över 4 kilo som var mÄlet för dagen. runt 15-20 braxar fick jag idag. snittvikten lÄg pÄ 1,8. störst för dagen var en pÄ 2,8 kilo. finns sutare i den sjön sÄ jag satt mest inatt och hoppades fÄ det som bonus.

sammanfattning GĂ€sen:
ska finnas 5 kilosklunsar dÀr men jag sÄg inte till nÄgon. gjorde det jag kunde och fick iallafall nÄgra halvstora fiskar. tror man fÄr lÀgga mer tid pÄ om man vill ha de större men det hinner jag inte nu. Sedan Àr det en trÄkig sjö me.
Fick ca 10 över 2kg, 5 över 2,5 och 2 stycken pÄ 3 kilo. sedan ett jÀkla stort gÀng pÄ 1,5-2

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
Braxen 3.00 kg Fiskare #1077
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 30 Jun 2010
Huuhka: blev du nÄ less pÄ brax i stl 1,5 till 2,5 dÄ? de var vÀll inte direkt nÄn fart i dom
Fiskare #1077: ja efter ett tag sÄ blev man less pÄ dom. till slut tappar man hoppet om att det ska dyka upp nÄgon större