5 Aug 2009

Skrivet av Huuhka.
Deltagare: Fiskare #1093

Andra dagen i rad lediga men denna gÄng utan Ryan sÄ vi tÀnkte bege oss till den sjö som ska vara den bÀsta sjön för GÀdda i omrÄdet med hög snittstorlek och mycket gÀdda.
En 25 minuters gÄngtur startade dagen genom rullstens passager och myrmarker. SÄ kommer vi fram till sjön och den ser faktiskt riktigt bra ut. Vi startar med trolling och efter fem minuter har jag mitt första hugg, efter ytterligare fem minuter fÄr jag min första Kanadensiska GÀdda. Inte sÄ stor som vad jag hade hoppats pÄ men ÀndÄ en gÀdda. Vi trollar vidare och efter tio minuter sitter nummer tvÄ, inte heller stor. GÀdda finns det tydligen men dom Àr inte överjÀvligt stora. Det fortsÀtter i samma takt med ett par hugg innan jag fÄr en lite större pÄ som beter sig som en fin bit med lÄngsamma rörelser och tunga huvudrusk, sÄ kommer halva gÀddan upp ur vattnet och ruskar pÄ huvudet opch spottar ut min minnow spoon... Den var fin men ingen jÀtte. KÀndes taskigt ÀndÄ. VI fortsÀtter trolla och vi mÀrker mer och mer att alla hugg kommer pÄ samma platser sÄ vi börjar köra fram och tillbaka pÄ dom stÀllen som ger mest hugg och vi fÄr massor med hugg men de som kommer upp Àr bara smÄ. Tills att jag fÄr Ànnu ett tungt hugg och denna gÄng lyckas jag landa den och blir helt hÀpen över hur smal denna gÀdda var, 85 cm lÄng och vÀger in pÄ mesiga 2,5 kilo... inte undra pÄ att dom tycker de Àr en toppen sjö nÀr dom bara gÄr efter lÀngd pÄ det hÀr stÀllet... Innan vi ger oss har vi landat nio gÀddor och haft ett tjugotal hugg som vi inte kunnat kroka. 2 gÀddor tillochmed flög ut ur vattnet för att fÄnga vÄra drag nÀr vi lyfte dom ur vattnet med, en hoppade nÀstan in i bÄten. Hyfsat fiske trots allt men man behöver inte Äka till Kanada för att fiska gÀdda, de kan man stanna hemma i Sverige och göra! :-)

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 7 Aug 2009
Fiskare #1077: har du disskuterat med nÄn dÀr varför de gÄr efter lÀngd?
Inlägg frćn 8 Aug 2009
Huuhka: NÀ jag har inte tagit den disskutionen med nÄn Àn, ska nog ta och göra det med Ryan och se vad han sÀger
Inlägg frćn 19 Sep 2010
Huuhka: Jag tog den diskutionen vid ett senare tillfÀlle och anledningen var att de representerade Äldern pÄ fisken pÄ ett bÀttre sÀtt Àn vad vikten gör, en fisk kan ju variera bra mycket i vikt beroende pÄ sÀsong men lÀngden Àr konstant mot Äldern. Han tyckte Àven att de var skonsammare mot fisken att bara ta en lÀngd istÀllet för att vÀga den. och om du undrar varför jag svarar pÄ de hÀr sÄ jÀvla lÄngt efter du skrev de sÄ ha jag trÄkigt och kan inte sova. sÄ de sÄ. sluta gnÀlla.
Fiskare #1077: lol