5-8 May 2009

Skrivet av Huuhka.
Deltagare: Fiskare #1093

Jag och Daniel gör ett projekt för SLU i UmeÄ som Àr en del av utbildningen. Projektet handlar om att studera hurvida gÀddorna i sedimenteringsdammar kan vÀxxa sig sÄ stora och mÄnga att de kan slÄ ut all smolt som vandrar igenom.
VÄran uppgift i projektet Àr att fÄnga, vÀga, mÀta och mÀrka gÀddor i tre dammar i kÀvlingeÄn för att bestÀmma populationen.

TyvÀr sÄ har det varit runt 20-25 grader varmt i Lund i tre veckor innan vi började projektet och precis dÄ vi skulle börja fiska sÄ sjönk temperaturen med ungefr 15 grader och de började blÄsa som fan och regna sÄ naturligtvis var fisket skit. Första dagen lyckades vi fÄ 10 gÀddor, andra kammade vi noll, tredje fick vi 3 gÀddor och fjÀrde dagen fick vi 8 gÀddor. sÄ 21 gÀddor har vi lyckats fÄ pÄ 4 dagars (!) fiske. helt vÀrdelöst tycker jag. men mÄnga av de vi fÄngat har varit mÀrkta förut sÄ de finns lite underlag för att fÄ fram resultat vilket Àr bra. Största gÀddan hittils Àr pÄ 3,2 kg men vi hoppas givetvis pÄ större nÀr vi fortsÀtter projektet nÀsta vecka. Men tyvÀr sÄ vÀgde den största gÀddan vid förra Ärets fiske bara 5 kg sÄ finns inget hopp om stora gÀddor under projektet. men men, de kan va kul ÀndÄ! bara vÀdret hÄller.

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
GĂ€dda 3.00 kg / 80 cm Huuhka
GĂ€dda 1.60 kg Ej angivet
GĂ€dda 1.00 kg Ej angivet
GĂ€dda 0.50 kg Ej angivet
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!