2 Jan 2013 | Provfiske i nytt vatten

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1248

Efter en lÀngre period med lÄga temperaturer hade det nu blivit milt och fisket verkade kunna bli hett. Jag och David valde att prova ett nytt vatten igen som vi tror kan ha potential att hÄlla större fisk, sÄ vi var riktigt taggade.

Vi hade med bÄde död lake och strömming idag, och i betesfiskhinken hade det blivit ganska mycket vatten som luktade rejÀlt. Detta tÀnkte jag att vi kunde prova mÀska med sÄ jag hÀllde ner allt i ett av hÄlen. Under dagen fick vi sedan 6 av 8 fÀll i detta hÄl, nÀstan garanterat pÄ grund av mÀskandet. David hade flyt att ha sitt spö i detta hÄl sÄ han fick bÀnda mycket fisk idag.

Det andra fÀllet för dagen resulterade i en fin fisk pÄ 5 kg, en bra start tyckte vi.

En timme senare ungefÀr sÄ fÀllde det för fjÀrde gÄngen i samma hÄl, fÀllet var försiktigt och gÀddan stod i princip still efter den tagit strömmingen. Kunde det vara en större fisk? David drog pÄ med ett rappt mothugg och sedan följde en spÀnnande fight. Fisken gjorde flera riktigt lÄnga rusningar och hade lite tyngre och lÄngsammare knycktempo, vilket vittnade om en större fisk. NÀr fisken kom upp i hÄlet första gÄngen förstod vi att det var en finare pjÀs, och efter lite lirkande kunde en riktigt grann fisk glida upp pÄ mattan. Det visade sig vara ett nytt pers för David: 8,85 kg och 109 cm!

Dagen var rÀddad och det var sjukt skönt att fÄ en sÄ bra start i detta vatten!

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
GĂ€dda 8.85 kg / 109 cm Fiskare #1248
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!