13-14 Aug 2012 | Tappad regga, trippelpers och gegga!

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1247, Fiskare #1358

IgÄr var jag, Björn och Ludde pÄ ett id- och braxmetespass som efter en trög start blev riktigt grymt!

Vi anlÀnde till fiskeplatsen strax efter 6 med höga förvÀntningar, detta var dessutom Björns livs första idpass. Det första vi gjorde var att slÀnga ut lite mÀskbollar och riggade spöna. Det tog ett tag innan det började hÀnda grejer, men sen började det vara en del fisk pÄ Luddes spö, och strax efter 8 kunde Ludde kroka kvÀllens första fisk. Det var en ganska liten id pÄ dryga 1,5 men skönt med en landad fisk!

20 minuter senare var det dags för Björn som kunde landa sin livs första id pÄ 1,84 kg! Grattis till den!

Efter Björns id simmat tillbaka var det trögt ganska lÀnge med lite aktivitet, men jag och Ludde fick se en gigantiskt id visa hela ryggen uppe i ytan, en fisk som med rÄge var över 3 kg. Ludde fick ett tag senare pÄ en riktigt grov fisk, det var kraftig tyngd i spöt. NÄgra sekunder senare kom fisken upp till ytan och visade sig vara sjuuuukt stor, garanterat reg, troligen 3+ ocksÄ, men den vÀnde i ytan och dÄ gick den lös. Det var sÄklart ett stort nederlag och speciellt för Ludde som lagt ner sÄ otroligt mycket tid pÄ idmetet, sÄ man kan sÀga att fiskeguden gav honom en riktig pungspark.

Vid 10 hÀnde det istÀllet grejer pÄ mitt spö. Jag hade precis blandat en kolhydratdrink som jag tog en klunk av i stolen. I samma ögonblick sÄg jag spötoppen dutta nerÄt litegrann och gjorde mig beredd pÄ ett hugg. Sekunderna senare dök toppen och jag tog tag i spöt och drog pÄ stenhÄrt, men greppet var inte det bÀsta sÄ spöt föll ur handen av motstÄndet som kom ifrÄn fisken. Jag fick dock tag i spöt ganska snabbt efter och fisken satt kvar, sÄ det var tur att jag drog pÄ sÄ hÄrt som jag gjorde! Efter en spÀnnande drillning gled en riktigt grov id in i hÄven, Ludde sa direkt minst 2,5! Vi kunde sedan vÀga fisken till 2,53 vilket var ett nytt PB för mig med 100 g! Bara 170 gram kvar till reggan nu!

En dryg halvtimme efter att min id simmat tillbaka small det pÄ pÄ Björns spö igen, och detta var en finare bit. I hÄven sÄg vi att den var mycket över tvÄ och kunde vÀgas till 2,34, grattis till PB för Björn igen! Medan vi höll pÄ med lite foto sÄ krokade Ludde en fisk som visade sig vara kvÀllens första brax, dock en liten en pÄ 1,8 ungefÀr. Vi knÀppte lite bilder med bÄde iden och braxen innan de fick gÄ tillbaka.

Tio minuter senare sög det till i mitt spö och vi kunde landa en brax pÄ 2,52 kg. NÀr den simmat tillbaka tog det inte alls lÄng tid innan Ludde krokade en hyfsad fisk, Àven denna var en brax och det blev nytt PB för Ludde pÄ 2,55kg. Grattis till kvÀllens tredje pers!

Summerar man fisketuren sĂ„ blev det alltsĂ„ PB för alla tre! Ännu en trevlig och lyckad fisketur alltsĂ„!

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
Braxen 2.55 kg Fiskare #1358
Braxen 2.52 kg Fiskare #1245
Braxen 1.84 kg Fiskare #1358
Id 2.53 kg / 55 cm Fiskare #1245
Id 2.34 kg Fiskare #1247
Id 1.84 kg Fiskare #1247
Id 1.80 kg Fiskare #1358
Id 1.54 kg Fiskare #1358
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!