10-11 Aug 2012 | Mete igen!

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1358

IgÄr körde jag och Ludde Ànnu ett idmetespass dÀr vi testade ett annat stÀlle. Det var eventuellt tÀnkt att Filip skulle med men han hade tyvÀrr inte tid, sÄ jag och Ludde rullade ivÀg sjÀlva.

VÀl framme vid stÀllet sÄg det sjukt hett ut, det var verkligen ett stÀlle dÀr det skulle kunna bli gÀddmete framöver. Efter vi spanat in stÀllet satte vi upp stolarna och riggade spöna. Det dröjde inte mer Àn 15 min pÄ Luddes första utlÀgg innan han hade fast fisk. Det var en vÀldigt fet men kort id som fick syna hÄvnÀtet, men det var trots allt en kanonstart pÄ fisket!

Inte alls mycket senare var det fisk pÄ Luddes spö igen, fisk som han bestÀmt krokade. Denna id var lite lÀngre men ganska smal sÄ den vÀgde faktiskt lite mindre Àn den första.

NÀr den andra iden simmat tillbaka tryckte Ludde i mer mÀsk i feedern och lade ut igen, taggad pÄ att dra en regga. En stund senare var det nÄgot pÄ mitt spö sÄ jag drog pÄ ett mothugg och möttes av en ganska kraftig tyngd i andra Ànden av linan. Fisken stretade emot likt ingen annan id, nu var det reg-fisken tÀnkte vi. Det var tunga gung i spöt, kÀndes precis som id. Bara sekunder senare sÄg vi den slÄ uppe i ytan vilket sÄg ut som en gigantisk fisk pÄ virveln den skapade. Reg-tankarna kom upp igen. Pulsen började stiga. Fisken kom nu nÀrmare land och nu kunde vi för första gÄngen se den nÄgorlunda. Vi tyckte dock den sÄg vÀldigt liten ut, och dÄ vÀnde den utÄt och det var dÄ vi sÄg rÀnderna. "Det Àr en megaabborre!!!" Utbrister Ludde plötsligt. Det var konstigt, det kÀndes inte alls som ettriga abborknyckar under drillningen utan den "segade sig" mer som en id. Hur som helst sÄ kunde vi styra in den grova borren i hÄven till bÄdas enorma glÀdje! Vi sÄg direkt att det rörde sig om PB, och Ludde sa: "Den Àr minst 1,2! Minst!" Mycket riktigt sÄ var den det, vÄgen visade 1,30! Den fina borren hade Àven lÀngden 47 cm och en omkrets pÄ 31 cm.

NÀr abborren simmat tillbaka och vi bÄda lugnat oss lite gick vi igenom hÀndelseförloppet igen, nÄgot som vi gjorde flera gÄnger under kvÀllen. GlÀdjen var verkligen total under hela tiden vi vÀgde, mÀtte, fotade och slÀppte tillbaka, och kanske som mest nÀr borren simmade ivÀg igen. Ren och skÀr fiskelycka som vi hade dÄ Àr en sÄn grymt skön kÀnsla!
Efter vÄran drömstart fortsatte vi att nöta pÄ genom skymningen och sent in pÄ kvÀllen. Det hÀnde inte sÄ mycket mer under kvÀllen förutom nÄgra mörtar som var och smygpetade dÄ och dÄ, men vi fick i alla fall uppleva en hÀrlig solnedgÄng och en annorlunda flyguppvisning av hundratals kanadagÀss som vi aldrig sett förut. En skön fisketur var det!

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
Abborre 1.30 kg / 47 cm Fiskare #1245
Id 1.89 kg Fiskare #1358
Id 1.80 kg Fiskare #1358
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!