2-4 Jun 2011 | Haverö strömmar samt intilliggande vatten

Skrivet av Fiskare #1049.
Deltagare: Fiskare #1070

Hallelå fishinglovers!
Vi blir en salig blandning som åker till Haverö, Engelsmän, Sundsvallare, Nordingåfolk, Domsjötoka & några från fjollträsk. Vi tänkte spana in lite gädda & främst då den strömförande????? Rapport & censurerade bilder kommer senare! Skitfiske på er alla som ska med på Pike Challange...tametusan ska man inte ställa upp nästa år. Va med första gången med ett inte så bra resultat, det va nåt fel på ekolodet eller nåt ;)
HOJ!

Rapport;
Jag & Roger drog ned på tors. förmiddag, då hade Agne med grabbarna från "fjollträsk"...f`låt... redan börjat fiska. Vi fick oroväckande rapporter under vår resa...dom drog massor med gädda, trösten var att det inte fick någon över 2 kilo. Men så kom dräparn, en gädda på 8,3...då ville jag uuuut!!! Men icke... Roger blev dålig i kistan när vi kom ned (MAX burgare med milkshake?!) som satt i ca 3 timmar. Då hade grabbarna dragit 57 gäddor totalt! Hur som haver, vi ville ut, men kommer inte ut förrän på kvällssidan till den stora sjön, Kyrksjön. Var börjar man??? Vi kollade djup där på kvällen för att under fredagen veta vart de kunde hålla hus.

Ut fredagsmorgon, sol, lite moln, lätt bris...kanon! Sjön är smal & ca 1 mil lång, vi börkar kasta i i vassruggarna & får smågäddor...drar oss djuppare ut & åker norrut, ca 5-6 meters djup mittpå. Där smäller det på något ungefär var 10 minut, men inget vill fastna, några enstaka på ca 2-3 kilo kommer upp & släpps. Tills vi hittar ett litet biflöde högt uppe i sjön, till höger innan bron. Vilket himmelrike...mycket vass, krokig å som verkar lura på gädda vid varje kurva. Då kommer stillheten, inte en luftpuff, alla moln försvinner som på ett kommando, tempen går upp till 25 grader inom 5 min. Av med kläder, inte allt dock...Roger protesterade :) Men trots den plötsliga värmeböljan så får vi skapligt antal, med en toppgädda på ca. 5-6 kilo som åkte tillbaka så fort att vi inte tog något foto. Roger avkrokar 95% av alla gädddor utanför båten, så det blir sällan tid för "skrytfoton". Men denna å håller mer stor gädda & vi han inte fiska mer innan det började mörkna. Åker hem vid kl. 23 & äter middag, stupar förväntansfull i säng.

Vaknar till årets storm (lördagstromberna i Ö-vik va en baggis) här flög måsarna upp & ned...baklänges. Men va f-n...plan B, strömmarna från land får det bli. Idylliskt men kanske mer ett tillhåll för öring, Lax & Harr (trodde jag, ville det visa sig).
Får några snipor, innan blåsten även här gör sig påmind i strömmen..jobbigt att kasta ut med full kraft för att sedan ducka för samma drag som kommer tillbaka med vinden. Vi, Roger & jag bestämmer oss för att åka hem en dag tidigare, stormen skulle hålla i sig även på söndag. Åker hem...ringer innan, så att ev. älskare hinner packa ihop.
Vaknar på sönd. fm av att det ringer...Agne vrålar i telefon...GÄDDA!!!!!...., vi tar STOOOOOR gädda. De hade gått & lagt på lörd. natt vid 03.00, efter mycket planering & saftdickande, klivit upp igen vid 06.00 & hittat ut på torsdagens vatten & stannat till vid en forsnacke.

Summa sumarum fick de jäv...mina vänner 3 st. runt 10 kg & en bunt över 5 kg. Alla på samma plats, med endast några meters mellanrum.
Jaja, det blir fler trippar till Haverö, men det kommer att ta ett tag att komma över chocken att missa drömfisket, så det blir till att börja nöta på Veckefjärden & tillhörande tillflöden.
Tack för ordet!
Skitfiske på er!
Urban på G.

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!