15 May 2011 | Flötesmete i Täfteå

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1247

Efter ett rullskidpass på 2 timmar drog jag och Björn ner till Strana med bilen fullpackad med utrustning. Vi började att fiska fluga i nästan två timmar utan en enda fångad fisk. Vi började då meta med strömming ute vid udden men det blev inget då heller. Vi flyttade då våra grejer in i båthamnen där vi träffade en gubbe som metat upp en massa mört som vi fick använda.

Jag riggade mitt spö med en död mört och dängde ut flötet, och det dröjde inte länge innan flötet började röra sig konstigt. Jag väntade ett tag och drog sedan till med ett mothugg och kände en tung gädda i andra änden av linan. Gäddan var riktigt stark och det tog några minuter innan den kom in till bryggan där den gjorde ytterligare en rusning som avslutades med ett riktigt högt hopp. Vi landade sedan gäddan utan problem och knäppte några bilder och vägde den innan den fick simma tillbaka. 6,7 kg och 94 cm.

När vi tog bilder på gäddan kom det ett par killar som fotade lite också. De började fiska med oss och vi riggade flöte och tafs till dem också. Nu hade vi ett grymt fiske med väldigt många missade gäddor. Jag landade i alla fall en gädda på 3,7.

Björnie fick sedan ett riktigt stumhugg. Gäddan visade sig uppe vid ytan och var riktigt riktigt stor, troligtvis runt 10-strecket. Dessvärre kunde inte Björnie hålla den från bojarna än hur hårt han pressade gäddan, så den snurrade in sig i en av bojarna och linan gick av. Efter detta nederlag fortsatte vi fiska på och hade mycket hugg, och jag och Björn landade varsin gädda. Björns på 2,5-3 kg och min på 5,1 som blev dagens sista.

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Gädda 6.70 kg / 94 cm Fiskare #1245
Gädda 5.10 kg Ej angivet
Gädda 3.70 kg Fiskare #1245
Gädda 3.00 kg Fiskare #1247
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!