13 May 2011 | Premiärfiske i Täfteån

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1248

Efter träningsläger i Stekenjokk och klassresa till Lovund så blev det äntligen fiske igen. Jag och David bestämde oss för att göra premiär i Täfteån igårkväll och var ute till 22 och fiskade.
Vi började nere vid skolan där jag fick fisk på första kastet. En väldigt lekskadad gädda på ca 2 kg.

Efter den gäddan fortsatte vi uppåt till selet där jag fick den på 4,8 i höstas. Där small det på en lite större gädda som släppte. Vi fortsatte nöta lite där men utan resultat så vi drog upp till Täfteborgselet sen. Till vår förvåning fick vi ingen gädda alls där, så vi gick upp till strömmarna ovanför där jag efter några kast kunde landa dagens andra gädda.

Vi fortsatte vandra uppströms till Bäverselet och fiskade nedanför strömmen som mynnar ut i selet. Efter 10 minuter utan känningar var det en gädda som högg efter Davids drag just när han skulle lyfta upp det ur vattnet. Han kastade snabbt ut igen och då small det till. Gäddan hade nog varit dagens största men den släppte ganska snabbt. Vi satte oss nu och drack varsin pucko på den gamla bron innan vi gick upp till strömmarna nedanför Berglundselet där jag landade kvällens sista fisk.

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!