22 Apr - 10 May 2011 | Idfrossa i strömsån

Skrivet av Fiskare #1099.
Deltagare: Fiskare #1108

Våren är här och isen har släppt vid mynningen vid strömsån, idsäsongen är igång. Johan Åsfjäll och jag har, och kommer att specimentfiska efter denna vitfisk i hopp om nya PB-n och ren fiskeglädje. Startskottet för idfisket började fredagen den 22 April och herr Åsfjäll kunde granska en håvad fångst på ca 1,4kg. Dagen därpå fiskade vi och fick två stycken var i viktklassen 1,2-1,8kg. Tredje dagen fångades ca 8 idar var med maxvikten på 2,2kg. Böjda spön, håvningar med efterkommande glädjetjut och förstås lyckan att se fiskarna simma tillbaka var ett faktum under denna tredje dag .
Fisketurens dagar är bara började och jag kommer uppdatera våra fångster och fiskar under säsongen tills den sista iden är fångad.
Ny uppdatering: Jag var och fiskade med min tremänning Martin Bylin den 28 april och vi fick ca 15-17 idar var med en på kanske 2100g som topp.
Den första maj åkte Johan Åsfjäll och jag för braxmete och vi kunde summera med 6-7 braxar varav två nya PB.n blev klådda.
Skitfiske från "Team Bakom Flötet"

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Braxen 2.69 kg / 54 cm Fiskare #1099
Braxen 2.58 kg / 56 cm Fiskare #1099
Braxen 2.32 kg / 54 cm Fiskare #1099
Id 2.20 kg / 54 cm Fiskare #1099
Id 2.10 kg / 52 cm Fiskare #1099
Id 1.80 kg / 51 cm Fiskare #1108
Id 1.70 kg / 49 cm Fiskare #1108
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 25 Apr 2011
kirefors: Det verkar som att du har haft ett lyckat fiske ;) Grattis till två bronsfiskar!
Huuhka: Blir så otroligt less på dom jävlarna som håvar idarna vid bron, helt jävla sjukt att de som "har hand" om vattnet inte kan få tummen ur arslet och göra nått. Jävla skitstil
Fiskare #1099: Tack Erik. Jo araberna är inte trevliga, fick ont i magen när man gick därifrån och man kunde se araberna springa mot bron med håven i högsta hugg. Vi hade tidigare sett fullt med fisk där i hålan och solklart så går dom ju dit och håvar sopsäckar med fisk. :'(
Huuhka: Kan inte förstå varför dom inte kan sätta ett nät runt bron så man inte kommer åt att håva. Alla fiskekortspengar verkar gå till att sätta i regnbåge i nån klubbsjö istället för att läggas på strömsån
Fiskare #1077: Fan! va arg man blir när man får höra sånt
Fiskare #1099: Jag kan prata med storfiskarna om skydd för iden, som du sa Martin ett nät eller liknande borde iallafall skydda fisken från håvningen. Eftersom Åsfjäll och jag ofta är där så tänkte vi försöka bli fiskevakter så att man har rätt att böta dem eller liknande om dom fortsätter med illegalt fiske.
Huuhka: jättebra Johan, de behöver inte va så svårt att fixa ett stängsel eller nät så man inte kommer åt. De låter toppen att ni ska försöka bli fiskevakter där, de behövs verkligen
Fiskare #1077: skulle man fått göra stömsån till ett vatten där endast C&R är tillåtet så hade man sluppit de som tar upp iden och brax för att ha det som mat, eller som jag tror. Sälja det till andra sienarfamiljer. Om man nu får vara lite fördomsfull. 0 fiskar per dag bör det stå på skyltarna istället :-)