2 Apr 2011 | Ismete!

Skrivet av Fiskare #1245.

Jag och David hade som sagt laddat hela kvÀllen igÄr för dagens fiske, men imorse kl. 07.40 fick jag ett sms av David dÀr han skrev att han hade spytt inatt och hade magsjuka. Det var trÄkigt att han inte kunde följa men det var inte sÄ mycket att göra Ät, sÄ jag och Tracy lÀmnade TÀfteÄ strax efter 9. Alla foton frÄn dagen Àr fotade med sjÀlvutlösare eftersom jag var sjÀlv pÄ isen sÄ nÄgra vart mindre bra dÄ jag tog bara ett par bilder pÄ varje gÀdda för att kunna ÄterutsÀtta dem sÄ fort som möjligt.

NÀr klockan var runt 10 hade jag fÄtt ut det första tre spöna och skulle dricka lite choklad dÄ det fÀllde pÄ första spöt. Mothugget satt bra och jag landade en fin gÀdda pÄ 4,4 kg!
NÀr den fÄtt simma tillbaka fortsatte jag att sÀtta ut resten av mina spön, och kort efter att det var gjort fÀllde det igen pÄ ett annat spö. Den hÀr gÄngen var det en gÀdda pÄ 4,8 som tagit strömmingen.

Sedan vid halv 12 ungefÀr small det pÄ igen, denna gÄng dagens överlÀgset snyggaste gÀdda pÄ 5,2 kg!

Nu var det dött 1-1,5 h innan det small pÄ det mittersta spöt. Massor av lina rusade ut ur rullen i vÀrldens fart innan det tvÀrt stannade och linan blev slak. Nu har den nog slÀppt, tÀnkte jag. Jag kÀnde lite i linan och det kÀndes ingen tyngd men jag gjorde ÀndÄ ett mothugg. Det var dock inget motstÄnd alls och det enda jag fick upp var en tom krok. Det var synd att den slÀppte för den hade nog varit dagens största. Efter detta ringde jag och hörde hur det var med David och rapporterade dagens fÄngst. Han var fortfarande dÄlig sÄ han kunde inte komma ut nÄgot under dagen.
Ett tag efter jag lagt pÄ luren sÄ fÀllde det Àntligen pÄ mitt första spö igen med dagens minsta gÀdda som jag Àven fick pÄ film litegrann. Den gÀddan vÀgde prick 4 kg.

Vid halv 4 ungefÀr började jag packa ihop grejerna och dÄ fÀllde det igen. Denna gÄng var det en gÀdda pÄ 5,5 kg och 90 cm som kom upp pÄ mattan. NÀr jag fotat och slÀppt tillbaka den sÄ packade jag ihop resten och for hem.

Sammanfattningsvis sÄ blev det 5 gÀddor mellan 4-5,5 kg!

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
GĂ€dda 5.50 kg / 90 cm Fiskare #1245
GĂ€dda 5.20 kg Fiskare #1245
GĂ€dda 4.80 kg Fiskare #1245
GĂ€dda 4.40 kg Fiskare #1245
GĂ€dda 4.00 kg Fiskare #1245
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 3 Apr 2011
pikealot: Bra jobbat, och fin medelvikt!:)
Fiskare #1245: Tack! Ja den var bra den :)
Fiskare #1108: trevlig tur!
Inlägg frćn 4 Apr 2011
Fiskare #1245: Ja men synd att jag blev ensam
pikealot: SÄ Àr det ibland, roligare med sÀllskap men man vill inte stÀlla in om man blir sjÀlv. Fiske Àr för roligt för det!=)
Fiskare #1245: Haha precis ;) Jag hade ju packat allt och redan stigit upp sÄ det var ju lika bra att fara ut. Sen var jag sÄ himla taggat ocksÄ sÄ ;)
pikealot: Du fick ju fint vÀder tillslut ocksÄ!
Fiskare #1245: PÄ söndagen tÀnkte du ?
pikealot: Just sÄ!
Fiskare #1245: Ja det var skönt det ;)