2 Apr 2011 | Ismete!

Skrivet av Fiskare #1245.

Jag och David hade som sagt laddat hela kvällen igår för dagens fiske, men imorse kl. 07.40 fick jag ett sms av David där han skrev att han hade spytt inatt och hade magsjuka. Det var tråkigt att han inte kunde följa men det var inte så mycket att göra åt, så jag och Tracy lämnade Täfteå strax efter 9. Alla foton från dagen är fotade med självutlösare eftersom jag var själv på isen så några vart mindre bra då jag tog bara ett par bilder på varje gädda för att kunna återutsätta dem så fort som möjligt.

När klockan var runt 10 hade jag fått ut det första tre spöna och skulle dricka lite choklad då det fällde på första spöt. Mothugget satt bra och jag landade en fin gädda på 4,4 kg!
När den fått simma tillbaka fortsatte jag att sätta ut resten av mina spön, och kort efter att det var gjort fällde det igen på ett annat spö. Den här gången var det en gädda på 4,8 som tagit strömmingen.

Sedan vid halv 12 ungefär small det på igen, denna gång dagens överlägset snyggaste gädda på 5,2 kg!

Nu var det dött 1-1,5 h innan det small på det mittersta spöt. Massor av lina rusade ut ur rullen i världens fart innan det tvärt stannade och linan blev slak. Nu har den nog släppt, tänkte jag. Jag kände lite i linan och det kändes ingen tyngd men jag gjorde ändå ett mothugg. Det var dock inget motstånd alls och det enda jag fick upp var en tom krok. Det var synd att den släppte för den hade nog varit dagens största. Efter detta ringde jag och hörde hur det var med David och rapporterade dagens fångst. Han var fortfarande dålig så han kunde inte komma ut något under dagen.
Ett tag efter jag lagt på luren så fällde det äntligen på mitt första spö igen med dagens minsta gädda som jag även fick på film litegrann. Den gäddan vägde prick 4 kg.

Vid halv 4 ungefär började jag packa ihop grejerna och då fällde det igen. Denna gång var det en gädda på 5,5 kg och 90 cm som kom upp på mattan. När jag fotat och släppt tillbaka den så packade jag ihop resten och for hem.

Sammanfattningsvis så blev det 5 gäddor mellan 4-5,5 kg!

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Gädda 5.50 kg / 90 cm Fiskare #1245
Gädda 5.20 kg Fiskare #1245
Gädda 4.80 kg Fiskare #1245
Gädda 4.40 kg Fiskare #1245
Gädda 4.00 kg Fiskare #1245
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 3 Apr 2011
pikealot: Bra jobbat, och fin medelvikt!:)
Fiskare #1245: Tack! Ja den var bra den :)
Fiskare #1108: trevlig tur!
Inlägg från 4 Apr 2011
Fiskare #1245: Ja men synd att jag blev ensam
pikealot: Så är det ibland, roligare med sällskap men man vill inte ställa in om man blir själv. Fiske är för roligt för det!=)
Fiskare #1245: Haha precis ;) Jag hade ju packat allt och redan stigit upp så det var ju lika bra att fara ut. Sen var jag så himla taggat också så ;)
pikealot: Du fick ju fint väder tillslut också!
Fiskare #1245: På söndagen tänkte du ?
pikealot: Just så!
Fiskare #1245: Ja det var skönt det ;)