31 Jan 2011 | Laksafari på Åfjärdens is.

Skrivet av Fiskare #1108.
Deltagare: Fiskare #1099

Efter ett hyfsat fiske på lördag kväll bestämde vi oss att sticka tillbaks till Åmynnet. Speciellt jag (Johan Å) hade revanschlust när jag haft napp men aldrig fått någon lake. Vi kom oss ut på isen där vi träffade Alexander Häggkvist (medlem på frossan) som hade dragit ett par lakar. Ivriga som vi blev satte vi igång. Det dröjde inte alltför länge innan jag hade en lake vid änden av linan. Upp ur hålet slank min första lake på 2370 gram. Kändes inte så pjåkigt för att vara min första. Efter en stund tjoade Johan till, och även han hade fast fisk. Efter ett mummel om att den var liten så bjöd laken på en rejäl fight när den närmade sig hålet. När den senare slank upp ur hålet konstaterade vi att den inte var så liten. Vågen visade 3400 gram, och vi firade med ett litet segervrål. Det dröjde inte länge innan Johan landade nästa lake på 2520 gram. Innan vi packade ihop så fick jag ännu en lake på 1850 gram. Riktigt bra fiske och fina fiskar denna kväll, som vi sent kommer att glömma! :)

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Lake 3.40 kg / 75 cm Fiskare #1099
Lake 2.52 kg / 68 cm Fiskare #1099
Lake 2.37 kg / 68 cm Fiskare #1108
Lake 1.85 kg / 57 cm Fiskare #1108
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 31 Jan 2011
pikealot: Kanon roligt att ni fick ett så bra fiske grabbar!
Fiskare #1108: Ja, det var helt sjukt härligt! :D
pikealot: Det lönar sig att ligga i!:)
Huuhka: De va en riktigt bra fisketur ni hade! Bra jobbat grabbar!
Fiskare #1108: Andreas: Kändes skönt att det äntligen lossnade! Martin: Tackar, kan inte mer än instämma. Blir det någon ny laksatsning i Dalarna?
Huuhka: Inte i år, de verkar börja lugna ner sig med lakfisket där nere samtidigt som de verkar som de börjar bli bra här så! Venjan ha blivit väldigt hårt fiskad senaste månaden och dom har sänkt vattenivån med 1,5-2 m så den är lite osäker för tillfället. Långt att åka för att hoppas på att de ska vara bra. Däremot har Öreälven i Nordmaling varit het den här säsongen. De är betydligt närmare
Inlägg från 1 Feb 2011
Fiskare #1108: Aha, både ris och ros. En får önska lycka till om du sticker till Öreälven.
Huuhka: Ja vi får se hur jag gör. Blev ju som sugen på Åfjärden nu när ni lyckades så bra! Körde ni bara pimpel eller körde ni ismete med?
Fiskare #1108: Vi körde både och, dock högg endast en fisk på ismetet, som jag tyvärr tappade. Det verkade som att pimpel var gårdagens medicin.
Fiskare #1077: Oj! missade att ni fått en på över 3 kilo! grattis till den!