9 Oct 2010 | Gäddfiske i Täfteån

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1248

Idag for jag med David ner till ån för ett skönt fiskepass, så vi började nere vid skolan. Efter 5 minuters fiske small det till på mitt spö, en gädda som dock släppte. Jag fortsatte kasta vid samma ställe och det högg snabbt igen och dagens första var landad.

Vi gick nu ner en bit och kastade mycket mellan ganska tätt uppstickande stenar i ett ganska lugnt strömparti. När vi fiskat där i kanske 10 minuter högg det igen och jag landade dagens andra gädda som var väldigt liten.

Nu gick vi längre upp ovanför skolan till ett fint sel där vi fiskade ett tag. Jag gick då upp till strömmen och fick nästan direkt ett brutalt hugg.
"Den här är större!", skrek jag.
Gäddan var väldigt stark och var uppe vid ytan och plaskade mycket. Det var ganska nervöst och dramatiskt just innan landningen, man ville ju inte tappa den största gäddan som vi nånsin fångat i ån. Till slut fick jag ett stabilt grepp runt nacken och kände att den var riktigt fin. Vi vägde den snabbt till 4,8 kg och den mättes till 87 cm. Det var en riktigt välmatad gädda med andra ord. Som jämförelse var en gädda från i somras 97 cm och vägde 5,15 kg. Efter några bilder simmade den pigga gäddan tillbaka i ån. Det var riktigt kul att fånga en lite större gädda i ån som annars bara brukar innehålla fisk mellan 1-3 kg.

Efter jag fått den största gäddan landades även en till gädda på drygt 2 kg i samma sel. Ännu en lyckad tur i Täfteån!

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Gädda 4.80 kg / 87 cm Fiskare #1245
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!