3 Jan 2011 | Årets första ismetespass!

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1247, Fiskare #1248

Det blev inget superpass idag, men utan några större förväntningar så kunde vi i alla fall komma hem med äran i behåll.
Klockan var 06.42 då min väckare ringde, och eftersom det var fiske på G så flög jag bokstavligt talat upp ur sängen och började packa. Efter att ha fikat, packat och hämtat Björnie kom vi fram till vattnet 08.45. Det första två spöna var riggade ca 9.15, och efter 2,5 h på isen bestämde vi oss för att flytta några spön längre ut, då det fällde på ett av Björnies spön inne på det grunda vattnet. Jag och David som var på väg längre ut löpte dit fortare än vinden (i och för sig ingen större utmaning idag då det bara blåste 2 m/s men). Medan Björnie drillade gäddan ställde sig jag och David förväntansfullt kring hålet med matta och IKEA-kasse redo. Efter en stunds fight visade gäddan sig i hålet och jag tog ett stadigt gälgrepp och drog upp den på mattan, en gädda som visade sig vara en hyfsat fin en! Innan gäddan fick simma tillbaka vägdes den till 6,1 kg och mättes till 93,5 cm. Detta var tyvärr dagens enda gädda, men det var väldigt skönt att börja säsongen med ett pass med fisk.

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Gädda 6.10 kg / 94 cm Fiskare #1247
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 11 Jan 2011
kirefors: Härligt att få börja läsa om era fisketurer! En lyckat fiske innebär inte alltid många och stora fiskar, det är ju nog så skönt att bara komma ut! På dem igen! ;)
Fiskare #1002: ja ett gädda över 6kilo på första turen ä ju fan inte så pjåkit ä :) nog för att ni bara fick en men ändå :)
Fiskare #1245: Jo det är alltid skönt att inte behöva börja säsongen med ett bompass, sen när gäddan var på dryga 6 pannor så var man ju riktigt nöjd med dagen trots att det bara blev en fisk :) Ut igen på lördag dock! :D
Fiskare #1247: JAA!! får hoppas på lite varmare väder dock.
Fiskare #1245: Jaa men på yr står det att det ska vara -10 och snö på lördag, men det kan ju ändras. Jag tror att vi kommer ha tur med vädret i helgen nu när vi är så extremt taggade och förberedda med all utrustning :D
kirefors: Var dag utan fiske är ännu en dag för planering ;)
Fiskare #1103: Brukare va bra i Stöcksjö vanligtvis? Har dålig koll på sjöarna häromkring, vi drog några nitar ifjol, hehe ;)
kirefors: Jimmy, och jag som trodde du visade oss till det bästa fiskevattnet i hela Umeå!
Fiskare #1245: Stöcksjö är väl mest känd för sina stora abborrar, har en kompis vars bekanta fått abborrar på 2+, sedan har han själv tagit en gädda på ca 8 och hans pappa en gädda på 10 där, så gäddor finns det också, men jag har svårt att tro att det finns gäddor över 11-12 kg. Björnie har även sitt pb på abborre därifrån på 1,5.