26 Mar - 2 Apr 2011 | Efterlängtat rödingfiske mellan fjälltopparna!

Skrivet av kirefors.
Deltagare: kent, Fiskare #1104

Veckan har bjudit på korta huggperioder med stundom stora fiskar 4hg+, sträng kyla (-20), hård vind med snö, strålande sol och vindstilla... precis som det ska vara i fjällen! Vi har fångat ca. 30 kg röding under 7 dagar, varav 5-6 st på 7 hg och den största på 840 gram. Bäst har det nappat från morgonen, så vi har varit ute från kl 06 varje morgon!


Tisdag 29 mars

Idag var vi ute kl 05:30 och medan vi väntade på att fisken skulle börja nappa så fick vi beskåda en vacker soluppgång. När vi klev ut genom dörren kändes det som max 3-4 minusgrader, men ute på sjön fick vi känna på bitande 20 minusgrader... Fisken började nappa ca 06:30. Under förmiddagen fick vi 9 rödingar. Det har i övrigt varit trögt idag, varken många napp eller landade fiskar.. På kvällen drog jag och farsan ut, vi fick 2 godkända rödingar och farsan tappade en stor röding (minst halvkilot) uppe i hålet.

MÃ¥ndag 28 Mars

Sagt och gjort. Väckaren på 04:30, men måste ha snoozat och lyckats stänga av larmet.. Tur att morsan har en gammal hederlig väckarklocka. Jag och farsan drog ut så vi var på isen 05:30 och när det blev ljusare började det nappa för oss alla (vi var 5 st) och inom en kvart hade det dragits ca 10 fiskar och så fortsatte det fram till 09.30.

Jag tog skotern hem för att hämta några kvarglömda grejer och när jag sen kom tillbaka till isen lade jag mig vid ett hål för att kikmeta.. Efter bara några sekunder dök det upp en stooorröding i hålet som missade kroken några gånger, men som tillslut satt fast ;) 840 gram och 42 cm ... En riktig bjässe! Hoppas på större/fler i morgon, kanske en över kilot ... då blir det no-more-mister-longhaired-guy ;)

Söndag 27 Mars

Idag drog vi först ut på djupet där det drogs 5-6 st rödingar för stekpannan. Till lunch blev det hamburgare med bröd ;) Trögt fiske i eftermiddag/kväll. Träffade en snubbe på isen som berättade om jättebra fiske under tidig morgon, så det blir tidig kväll och tidig uppstigning imorgon.

Lördag 26 Mars

Idag åkte vi ut en stund för att prova lyckan. En av oss hade ett napp som drog loss kroken (frågan är om fisken var stor eller om knuten var dålig). En hel del lake drogs det, men endast 2 hektos som korpen säkert blir glad av.

Jag låg mest och kikmetade, såg några mindre fiskar som simmade förbi men ingen som var huggvillig. En stund innan vi packade ihop kom en STOR röding, som ignorerade kroken/maggoten. Efter 20 minuters lockande så högg den. 740 gram och 42 cm, en bra start på fiskeveckan!

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Röding 0.84 kg / 42 cm kirefors
Röding 0.74 kg / 42 cm kirefors
Röding 0.15 kg Fiskare #1104
Röding 0.10 kg kirefors
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 26 Mar 2011
pikealot: 740 gram röding smakar smaskens..........
Inlägg från 2 Apr 2011
pikealot: Verkar som om ni har legat i med fisket, härligt!=)