18 Jul 2010

Skrivet av Huuhka.
Deltagare: Fiskare #1077

Idag var de dags att Àntligen testa bottenmete efter gös i strÀckan av GideÀlven som strÀcker sig mellan Gissjön och Bodumssjön, nÄtt som jag och Jens har planerat att göra sedan lÄngt tillbaka men aldrig kommit oss för att göra. Mest pga bristen pÄ bÄt och annat fiske som kommit i vÀgen.
Redan innan jag anlÀnt sÄ hade Jens gett sig ut för att meta upp lite betesfisk och som en trevlig bonus plockade han en abborre i kilos klassen! Ingen dÄlig start!
Det riktiga Ă€ventyret började dock mindre bra nĂ€r vi testade att ankra upp bĂ„ten och bottenmeta frĂ„n den, men kraftig vind förstörde för oss och vi trasslade bara in allting. SĂ„ vi bestĂ€mde oss för att kliva i land och sĂ€tta upp utrustningen dĂ€r, de va mycket smidigare och efter inte allt för lĂ€nge sĂ„ fick Jens ett fint hugg, krokar i och de Ă€r nĂ€stan stumt. En tung fisk sitter pĂ„ kroken och sakta men sĂ€kert kommer den upp till ytan, BĂ„da tvĂ„ tĂ€nker "gös, gös, gös, lĂ„t det vara en gös!" Men nĂ€r den bryter ytan sĂ„ Ă€r det en gĂ€dda i 4 kilos klassen, inte sĂ„ stor men ruskigt stark. Efter det fĂ„r jag tvĂ„ abborrar i rad som hade vĂ€ldigt ovanlig fĂ€rgsĂ€ttning, dom var nĂ€stan svart vita. riktigt fina. Klockan började bli mycket och vi började misströsta, sĂ„ frĂ„n ingen stans sĂ„ smĂ€ller det pĂ„ 2 gösar, en för oss var! Och med det sĂ„ hade vi iallafall lyckats med det mĂ„l vi satt upp för dagen. Att fĂ„ gös. De va absolut inga bjĂ€ssar men de va kul att lyckas med det man ville. Min första gös i Öviks kommun dessutom! Kul kul! Efter de sĂ„ hĂ€nde inget mer sĂ„ vi packade ihop och drog oss hemĂ„t lagomt nöjda.

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 18 Jul 2010
Fiskare #1077: GideÀlven is da skit!
Inlägg frćn 19 Jul 2010
Huuhka: Bra sagt!