28-30 Jun 2010

Skrivet av Fiskare #1077.

Vatten: Gäsen - Område: orsa
Går för stor brax

Dag 1: gjorde av med 3 kilo grundmäsk och massa pellets för att locka braxen till min plats och jag lyckades rätt bra.
hade två spön som var Bolt rig på, sedan ett feerderspö. som jag trodde fick jag alla fiskar på feeder och de andra vilket jag hade dels Marine halibut soft pellets och boilies på hair rig,gav ingenting. funkade bäst en blandning av majs och mask samt någon lokal skit som luktar jordgubb (ja jag har testätit den)
Fick 5 braxar över 2 kg och två som låg på 3kg exakt. så det blev en bunt PBn och i morgonnatt hoppas jag på att spränga 4 kilosgränsen... sedan ska jag kissa i vattnet bara för att sjön är så ful!

Dag 2: prövade med lite annorlunda upplägg men i grunden rätt likt.ganska tråkig natt för mig och myggen. visst fick jag fisk och det i massor, men ingen var över 4 kilo som var målet för dagen. runt 15-20 braxar fick jag idag. snittvikten låg på 1,8. störst för dagen var en på 2,8 kilo. finns sutare i den sjön så jag satt mest inatt och hoppades få det som bonus.

sammanfattning Gäsen:
ska finnas 5 kilosklunsar där men jag såg inte till någon. gjorde det jag kunde och fick iallafall några halvstora fiskar. tror man får lägga mer tid på om man vill ha de större men det hinner jag inte nu. Sedan är det en tråkig sjö me.
Fick ca 10 över 2kg, 5 över 2,5 och 2 stycken på 3 kilo. sedan ett jäkla stort gäng på 1,5-2

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Braxen 3.00 kg Fiskare #1077
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 30 Jun 2010
Huuhka: blev du nå less på brax i stl 1,5 till 2,5 då? de var väll inte direkt nån fart i dom
Fiskare #1077: ja efter ett tag så blev man less på dom. till slut tappar man hoppet om att det ska dyka upp någon större