1 May 2010

Skrivet av Huuhka.

För att fira vÄran examen sÄ stannade jag till i GÀvle pÄ hemvÀgen för lite mete efter sarv och brax med en klasskamrat.
VÀdret var vÀldigt ombytligt och ibland riktigt ösregnade det. och fiskarna var ganska sÄ sega. Min mer erfarna fiskekamrat för dagen visade vÀgen med ett par fina sarvar varav största vÀgde 910 g och jag fastnade i mörttrÀsket. Och ingen av dom var ens av större kaliber.
SÄ flyttade vi pÄ oss till ett annat stÀlle och fisket var Ànnu trögare. Vi stannade pÄ denna plats i ungefÀr 45 minuter och enda som landades var tre mörtar, men dessa var lite större iallafall. Största vÀgde nog runt 450-500 g, men mört Àr mört sÄ de Äterutsattes pÄ klassiskt maner, ett lÀttare kast.
Vid det hÀr laget blev min fiskekompanjon lite nervös ( han hade lovat mig att jag skulle fÄ 25-30 kilo brax pÄ nÄgra timmar och Ànnu hade ingen visat sig) och vi flyttade bÄde en och tvÄ ggr i desperation. Men till sist hittade vi en och den var faktiskt rÀtt tung att dra in nÀr den stÀllde sig med bredsida mot strömmen. Men nÀr den var landad och skulle vÀgas sÄ strejkar vÄgen. jaja, sÄnt hÀnder. den var ju ingen bjÀsse ÀndÄ.

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 4 May 2010
kirefors: Fisketuren Àr nu aktiverad.