14 Aug 2010

Skrivet av Fiskare #1049.

GĂ€ddfisketĂ€vlingen ÖnskegĂ€ddan Ă€r avgjord!
En dimmig morgon den 14 augusti, Nordsjöviken vid Önskasjön samlades 30 gĂ€ddfiskare för att tĂ€vla om att fĂ„nga den lĂ€ngsta gĂ€ddan. I Ă„r införde tĂ€vlingen Catch and Release, vilket innebĂ€r att all gĂ€dda returneras levande efter mĂ€tning. Efter genomgĂ„ngen sĂ„ Ă„kte 11 förvĂ€ntansfulla lag under klarblĂ„ himmel ut pĂ„ ett spegelblankt Önskasjön. Inte optimala förhĂ„llanden för gĂ€ddfiske, men skam den som ger sig, gĂ€ddfiske bestĂ„r mycket av tĂ„lamod och Ă„ter tĂ„lamod.
Dagen började lite trögt med nÄgra enstaka "smÄgÀddor" (60-70 cm) för sedan lossna efter Äskan som drog förbi pÄ eftermiddagen och det var dÄ som vinnargÀddan pÄ 108 cm togs upp.
Inga större missöden hĂ€nde under dagen, förutom att i Team Älvsbyn förlorade Robert NylĂ©n all sin lina efter ett kraftigt hugg. Trots full broms pĂ„ rullen och full gas bakĂ„t pĂ„ motorn sĂ„ försvann obönhörligt all lina. Vad det var fĂ„r vi aldrig veta, men eftersom sjön innehĂ„ller mycket stor fisk sĂ„ Ă€r jag inte förvĂ„nad. (se hemsida;www.onskasjon.se) Dock lovade Robert att Ă„terkomma nĂ€sta Ă„r med mycket kraftigare utrustning.
Efter ett besök av den lokala tidningen sÄ var dÄ dax att bedöma alla foton pÄ gÀddorna.

Vinnare av ÖnskegĂ€ddan 2010 gick till Team Hangover, Öre, med Mikael Edlund som fĂ„ngstman med lagkamraterna Emil Esbjörnsson och AndrĂ© Åström, 108 cm, ingen vikt tagen, uppskattas dock till ca. 10 kg. GRATTIS!
TvÄa kom Team Edlund med en lÀtt besviken förste fiskare Izak Edlund, med en gÀdda pÄ 90 cm. Han hade ledningen i ca. 3 timmar och en chans pÄ sin tredje raka vinst och dÀrmed fÄ en inteckning och en miniatyr pÄ vandringspriset. NÀmnas ska dock att Izak fick upp 9 av de 24 gÀddor som fÄngades under tÀvlingen, bara det Àr en bedrift. GRATTIS!
Trea kom Team Husum med en gÀdda pÄ 79 cm. GRATTIS!
En sista notis mÄste göras angÄende lag HÀrskarna, Rundvik. De ökade sin fÄngststatistik med 200 % (4 gÀddor) och ledningen mÄste tacka detta Äterkommande lag för sin positiva instÀllning som smittar av sig pÄ övriga deltagare, inte allra minst mig, tack!

Ledningen tackar för sig och tackar alla deltagare och hoppas de Äterkommer nÀsta Är och med en förhoppning att fler kommer att deltaga, nu nÀr det införts C&R.
VÀl mött nÀsta Är, lördagen den 13 / 8 - 2011!
Skitfiske pÄ er!!!
Urban Gullriksson...Gulliksson.

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
GĂ€dda 10.00 kg / 108 cm Ej angivet
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 5 May 2010
Fiskare #1077: Àr det samma regler som förra Äret? det dÀr me att bara ssmÄgÀddor rÀknas in i tÀvlingen?
Inlägg frćn 9 May 2010
Fiskare #1049: Samma procedur som förra Äret...flest gÀddor under 80 cm övriga Àr C&R, samt ett pris till största gÀddan. Kolla reglerna pÄ lÀnken. Vi syns!
Fiskare #1077: synd att det inte Àr att den som fÄr störst gÀdda/gÀddor vinner hela kalaset. dÄ hade slutresultatet sett helt annorlunda ut. fast det Àr vÀl en tÀvling för massan och inte för de som fiskar efter stort. fast det Àr ju en trevlig tillstÀllning ÀndÄ trots det :-)
Fiskare #1049: Jag har funderat i samma banor & sista ordet Àr inte sagt. Tack för din tanke.