13-7 Feb 2010

Skrivet av Huuhka.
Deltagare: Fiskare #1093

Vi var 6 killar frÄn klassen som begav oss till Norge för det Ärliga isfisket! Vi var vÀdigt sugna pÄ att börja fiska dÄ chansen pÄ knaggrocka och hÄgÀl var stora.
PĂ„ första dagen hamnade jag efter direkt dĂ„ alla fick fisk i varierande arter och jag inte fick nĂ„got hugg, jag hade tagit med mig mitt abborrpimpel spö bara för att jĂ€vlas och tanken ar att ta nĂ„n liten kĂ€mpa villig firre pĂ„ den. Jag fick snart nĂ„got ordentligt att bita i. Första fisken jag krokar böjer spöt till roten och det Ă€r bara tungt som en sten med smĂ„ knyckningar och jag blir helnöjd! Pumpar och pumpar sĂ„ mycket som spöt orkar och efter ett par minuter kommer den upp till hĂ„let. De Ă€r en knaggrocka! Och mitt mesiga 200 mm hĂ„l rĂ€cker inte alls till. Ett till hĂ„l borras och med lite vikningar sĂ„ kan jag landa den! 3 kg Knaggrocka pĂ„ abbarspöt Ă€r helt otroligt! Och vilken första fisk! Jag Ă€r givetvis helnöjd och kĂ€nner inte lĂ€ngre nĂ„n press och fiskar lugnt vidare. SÅ stĂ„r jag och ser pĂ„ nĂ€r Emil drar 2 fina Knurr(?) efter varandra och jag passar pĂ„ att testa ett nedslĂ€pp i hans hĂ„l medans han grejjar för fotografering. Pirken slĂ„r i botten och direkt dĂ„ jag spĂ€nner upp linan blir det tungt, riktigt tungt! Jag sĂ€tter in mothugget och kan konstatera att det Ă€r Ă€nnu en rocka! Denna gĂ„ng har jag ett mer lĂ€mpat spö men Ă€ndĂ„ fĂ„r jag slita hund för att fĂ„ upp fisken. Än en gĂ„ng sitter jag med ett 200 mm hĂ„l och ett as pĂ„ kroken. SĂ„ nĂ€r den Ă€ntligen kommer upp kan vi konstatera att det Ă€r Ă€nnu en Knaggrocka men Ă€nnu större och borrningen sĂ€tter igĂ„ng direkt. NĂ€r hĂ„let Ă€r klart vĂ€nder vi pĂ„ fisken men den gĂ„r fortfarande inte upp ur hĂ„let! 3 hĂ„l?? NĂ€e fan heller tĂ€nker jag och strĂ€cker mig ner och grabbar tag i fisken, med en mindre del vĂ„ld gĂ„r den igenom och upp kommer en 5 kilos Knaggrocka! Vilken jĂ€vla start! 2 fiskar och sammanlagt 8 kg! Jag kan inte mer Ă€n njuta! Fisket Ă€r bra, alla fĂ„r fisk och vi fĂ„r tio arter totalt idag. Jag fĂ„r Ă€ven min första Torsk pĂ„ 720 g och ett ordentligt Ă€ckel, en PirĂ„l. De vidrigaste jag sett tror jag, en daggmask med hud, huggtĂ€nder och slem i överflöd!
Andra dagen har jag bara ett mÄl: Att landa en Haj! Och hÄgÀl Àr mitt mÄl! Jag borrar bara ett hÄl idag och de var fullt tillrÀckligt. Min andra fisk Àr? Jusst det, en HÄgÀl! Helt sjukt nöjd Àr jag och resan har övertrÀffat alla mina förvÀntningar! Vi fiskar pÄ och mÀngden Vitling Àr otrolig! Men till skillnad frÄn Oslo fjorden förra Äret sÄ Àr dom hÀr 3-4 ggr större och jag slÄr mitt Pb flera gÄngen om! Mitt nya pb ligger nu pÄ 740 g! Alla fÄr Vitling nu, och det Àr nÀst intill omöjligt att ens fÄ ner pirken till botten innan Vitlingen tar den. Ett riktigt Vitlings-Bonanza! Det Àr kul en stund innan man vill ner pÄ botten och hitta hajarna igen och till slut lyckas jag komma ner, och dÄ hugger ocksÄ min andra hÄgÀll! Denna var lite större och jag Àr pÄ skitbra humör nu! Sista tiden sÄ beger jag mig in pÄ grundare vatten i hopp om lite arter men fisket stoppar med nÄgra mindre Vitlingar. Vi Äker hem nöjda och belÄtna och men en massa mat fiskar med oss hem!
En toppen resa för mig dÄ jag fick Glyskolja, Kolja, Vitling, HÄgÀl, Knaggrocka, Torsk och Àckel PirÄl! 5 nya arter och ett Pb!

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 16 Feb 2010
pikealot: Blev det inga bilder pÄ knaggrockorna?
Huuhka: De kommer, jag har inte fÄtt dom av mina klasskamrater Àn, la nyss ut en bild, kommer en till strax!
pikealot: Se till att koppla dom andra bilderna till fisketuren ocksÄ!:)
Huuhka: Ja jag ska göra det, ville bara lÀgga upp dom igÄr innan fisketuren hade blivit registrerad! Det kommer bilder pÄ min stora rocka senare nÀr jag fÄtt bilderna, ni fÄr nöja er med min 3 kilos sÄ lÀnge! :-)
pikealot: Du vet den som vÀntar pÄ nÄgot gott........:))
Huuhka: Precis! Jag ska Àven glÀdja er med en liten film pÄ nÀr jag landar min stora rocka! SÄ fort jag fattar hur man gör :-P
pikealot: Det lÄter trevligt......hur lÀnge fÄr man vÀnta?;-)
Huuhka: Inge lÀngre! Den Àr upplagd nu!
pikealot: Ska kolla in den nu pÄ en gÄng!:-)