17 Jan 2010

Skrivet av Huuhka.

Idag Äkte vi ivÀg till en ny tjÀrn som vi aldrig tidigare testat. Vi hade hört att det fanns röding dÀr och de ville ju alla testa.
VÀl framme vid sjön delar vi upp os för att försöka hitta lite fisk. Vi vandrar ut och ser ett fint stÀlle, jag borrar första hÄlet och sÀnker ner blÀnket. Tre stora lockryck hinner jag med innan det smÀller pÄ direkt. En röding pÄ 700 g! Toppen start! Efter ca 2 minuter fÄr min granne ocksÄ en röding och efter det Àr vi omringade av resten av sÀllskapet inom 30 sek. Och fisket fortsatte efter det, ett tag kom det upp rödingar överallt. sÄ slog jag till men en regnbÄge pÄ kilot och medans jag höll pÄ med fisken sÄ passade en av KY ettorna pÄ att kasta ner sitt blÀnke i mitt hÄl och direkt sÄ small det pÄ en röding för honom ochksÄ sÄ vi landade en regnbÄge pÄ kilot och en röding pÄ 500 g i samma hÄl med 5 sekunders mellanrum. Otroligt.
Den enda som inte hade ett toppenfiske var vÄran norrman Cato som till slut lyckades landa en röding. Men strax efter han fÄtt sin sÄ landade jag Ànnu en röding och medans han fotograferade mig sÄ rasslade det till vid hans hÄl och en fiska slet ner hans spö och rulle ner i hÄlet. Han blev inte sÄ glad. NÀr dagen var över hade vi fÄtt 14 rödingar och 2 regnbÄgar och jag landade 3 rödingar som vÀgde 700 g, 600 g och 500 g och en regnbÄge pÄ kilot. Riktigt trevligt var det.

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 19 Jan 2010
pikealot: LÀt som om ni hade det vÀldigt trevligt! Det var fina fiskar att ta pÄ lÀttare spö, snygg spöböj pÄ ena bilden.=)
Huuhka: Ja de var riktigt trevligt faktiskt med en hel del komiska inslag!
pikealot: Trevligt, ja ni verkade ha ett bra fiske sÄ gott som alla!