20 Sep 2009

Skrivet av kirefors.
Deltagare: Fiskare #1002, Fiskare #1103

Ut för att fĂ„ guidning av Jimmy pĂ„ Nydalasjön med taxen Harry som moraliskt stöd. Med sina 19 kg gĂ€dda tagen i en ryssja alldeles nyligen (Ă„r 1993.. bara 16 Ă„r sedan) sĂ„ borde det vara en bra sjö!! LĂ„nade en bĂ„t av Jimmys bekanta och nĂ€r vi hade lastat in och monterat upp grejerna sĂ„ kommer en gubbe och sĂ€ger att det Ă€r motorförbud i sjön. Nydalasjön Ă€r tydligen en reserv-vattentĂ€kt ifall det skulle bli fel pĂ„ umeĂ„ kommuns vattensystem, bara elmotorer Ă€r tillĂ„tna och böter pĂ„ 2.500 kr om man bryter regeln! Jaha.. men vi skulle inte lĂ„ta det stoppa oss utan vi rodde, och rodde ... och rodde! T.om Thelin aka snukke rodde bĂ„ten! Djupaste stĂ€llet var pĂ„ 6 meter och dĂ€r stod det fisk och Thelin aka snukke hade napp just nĂ€r vi startade videokameran, men den slĂ€ppte! Vi har spelat in mycket med videokameran som kommer upp nĂ€r Jimmy har redigerat klart. Men i övrigt sĂ„ var det nĂ€st intill vĂ€rdelöst fiskeresultat, med en gĂ€dda pĂ„ x.x kg och en död regnbĂ„ge pĂ„ 8 hekto... Efter fisket var det tĂ€nkt att vi skulle Ă€ta pĂ„ Restaurang Ängen och vi hade lĂ€st oss till att dom stĂ€ngde 21.00 men nĂ€r vi kom dit och skulle ta en meny vid 19:50 sĂ„ informerades vi om tidig stĂ€ngning pĂ„ grund av ramadan.. ganska ovĂ€ntat! SĂ„ vi drog till ett hak som hette Pion istĂ€llet och inmundigade varsin pizza.

Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 21 Sep 2009
Fiskare #1077: nÀr han hade gÄtt! började ni anvÀnda motorn dÄ?
kirefors: nÀ vi vÄgade inte.. det kunde stÄ en dyrt att anvÀnda motor! böter pÄ 2.500 kr
Fiskare #1103: Man ville ju inte chansa heller nÀr alla stugboende stod pÄ bryggorna och inspekterade vad det var för idioter som kom i bÄten som hade motor monterad.. Umeborna Àr vÀldigt missunsamma, sÄ dom hade ringt farbror po-po direkt!
Fiskare #1103: Men hallÄ Erik aka Ecka, du skulle ju köra en gissa-vikten pÄ gÀddan!
kirefors: Just i tusan!!!
Inlägg frćn 22 Sep 2009
Fiskare #1101: Vi sprang ju nÀstan in i varandra pÄ Àngen dÄ:) Jag och nÄgra polare var dÀr vid 18:40 och Àven vi blev nekade att kÀka dÀr=(
kirefors: Vilket sammantrÀffande, Jonas! Vi tÀnkte ta en kebabpizza, dom Àr sÄ jÀkla goda dÀr!
Fiskare #1103: Blev Pion istĂ€llet, och för första gĂ„ngen i min karriĂ€r sĂ„ smakade Pion-pizzorna mediokert, de brukar vara grymma annars.. Ännu en flopp den helgen ;)
Fiskare #1101: Hehe ja de hade varit roligt ifall vi verkligen hade setts:) hmms pion Ă€r de dom som Ă€r har stenugn? Är relativt nyinflyttad sĂ„ har inte sĂ„ stor koll:p Är umeĂ„ ens nĂ„got att ha fiskemĂ€ssigt? jag har mina fiskeprylar kvar i övik och drar hem över helgerna nĂ€r suger blir för stort!
Fiskare #1103: NÀ dom har inte stenugn, det Àr den lilla holken som stÄr uppe vid Ersboda-Àngarna, precis i korsningen vid Team Sportia.. Jag har ingen koll pÄ UmeÄs fiskevatten, kan ju grabbarna intyga, hehe ;) Men jag har kollat lite nu och det ska vara rÀttsÄ bra i Bjensjön, Tavelsjön och ute vid kusten pÄ nÄgra stÀllen! Finns Àven möjlighet att hyra bÄt i t.ex. Tavelsjön! Jag sitter förresten och funderar pÄ om det inte skulle vara en schysst idé att starta en Sportfiskefrossa-UmeÄ eller nÄt.. finns dÄligt med information att hitta förutom nÄgra sporadiska sidor och forumtrÄdar man kan hitta pÄ google.. skulle vara perfekt med en sÄn hÀr community dÀr man kan hitta nya vatten, fiskekompisar, fÄ tips, osv.. Vart bor du Jonas?
Fiskare #1101: Hehe okej, man kanske fÄr prova pÄ tavelsjön nÄn gÄng;) alltid schysst med bÄt! Ja inte hade varit typ dumt med nÄn liknande site för umeÄs vatten, eller kanske en extra sektion hÀr pÄ sidan kanske!=) Dock ska man nog försöka spara den "lokala kÀnslan" som sidan ger en! Blixt sport öst pÄ stan Àr vÀl rÀtt hjÀlpsamma dock om man behöver tips pÄ vatten, men de blir vÀl inte samma sak kanske. Jag bor i mariehem, sjÀlv?
Fiskare #1101: usch som jag skriver:) fÄr skylla pÄ allt pluggande