15 Aug 2009

Skrivet av kirefors.
Deltagare: Fiskare #1077

Önskegäddan går av stapeln med start kl 15.00 på Lördag.
Tävlingen går ut på att man ska fånga och slå ihjäl så många smågäddor som möjligt.
En deltävling är även att fånga stora gäddor, fotografera, väga, mäta och återutsätta.

Team Sportfiskefrossa.se

Vi fick en dålig start på fisket, då 9-hästaren arkimedes inte ville vara på vår sida. den dog på låga varv! förstås hade jag varit förutseende och tagit med den gamla hederliga mariner 4-hästaren och den höll måttet, men vi tappade ca. 1½ timme av fisket på grund av krångel och motorbyte.
Sen sökte vi upp en fin vassvik som vi tidigare stod och kastade vid, men gäddorna var inte hemma! Fler vikar och bara en liten sketen gädda fick vi bånka! (och min priest flög i vattnet när Jens bånkade den, ett slag för mycket).. klockan började närma sig 19.30 och skutan fick en ny kapten, mig. Vi körde över 15 meters djup ett längre tag och när vi närmade oss en liten udde och gick in på 8 meter så gungade spöt till där det stod i sin spöhållare... tyckte först att det kändes som en liten snärt till gädda, men jag skulle ha fel! efter 15 minuters kamp gjorde jens en hjältemodig insats att lyfta in gäddan med gälgreppet (istället för att låta mig ta lipgripen) och det gick som det gick. en trekrok från westins jätte drog en reva i fingret på 5 cm och han blödde som en gris... snabb fotosession och snabbt i med gäddan och raka vägen till campen! urban gulliksson tog sig en titt och lade på ett förband, sen ringde han och rådfrågade akuten och dom tyckte att jens skulle åka in ... han fick sy 7 stygn och fick infektionstabletter och penecillin... det blev endast 5 timmars fiske, men ett nytt PB för mig! och en helhetsupplevelse som slår det mesta! vi skulle egentligen ha fiskat söndag från 06-12.00 men nu avbröt vi fisket; det gäller att lägga av när man är på topp! ni undrar förstås hur mycket gäddan vägde, men det får ni gissa innan jag berättar :) dagen efter: nu är det avslöjat och den vägde 10100 gram! måste tillägga att vi hade två ekolod igång så att vi kunde kolla djupet båda två, kaptener som vi är!

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Gädda 10.10 kg / 116 cm kirefors
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 16 Aug 2009
Fiskare #1077: efter de tvättad handen så hittade de fyra stöllen till som krokrna varit å men bara en ordetligt djupt. grattis! till drömgäddan!!!!
kirefors: fy fasen vad äckligt sår du fick! du får ta ett kort senare och koppla till turen!
kirefors: Måste tillägga att Jens farmor var grymt schysst! hon skickade med kanelbullar, negerbollar, kakor, hällakakor med ost och skinka, samt två korvbitar :)
pikealot: Trevligt med bra fika/matsäck! Taskigt det där med krokarna Jens, men såren läker och Gäddan består det är så man får se på saken........
Inlägg från 17 Aug 2009
Huuhka: Jaja, skit i Jens nu. Vann ni nått för den fina firren?
kirefors: Urban kommer att höra av sig under dagen och bestämma en tid då vi kan träffas. Jag kommer i alla fall synas i Allehanda Nära när Urban skickar in en artikel om Önskegäddan 2009!
pikealot: Det skall vara ett pris till största/längsta fisk, fast det kanske fångades något ännu större dag två?
kirefors: Det skulle bli ett bonuspris till längsta gäddan och det togs ingen större än min!