15 Aug 2009

Skrivet av kirefors.
Deltagare: Fiskare #1077

ÖnskegĂ€ddan gĂ„r av stapeln med start kl 15.00 pĂ„ Lördag.
TÀvlingen gÄr ut pÄ att man ska fÄnga och slÄ ihjÀl sÄ mÄnga smÄgÀddor som möjligt.
En deltÀvling Àr Àven att fÄnga stora gÀddor, fotografera, vÀga, mÀta och ÄterutsÀtta.

Team Sportfiskefrossa.se

Vi fick en dĂ„lig start pĂ„ fisket, dĂ„ 9-hĂ€staren arkimedes inte ville vara pĂ„ vĂ„r sida. den dog pĂ„ lĂ„ga varv! förstĂ„s hade jag varit förutseende och tagit med den gamla hederliga mariner 4-hĂ€staren och den höll mĂ„ttet, men vi tappade ca. 1Âœ timme av fisket pĂ„ grund av krĂ„ngel och motorbyte.
Sen sökte vi upp en fin vassvik som vi tidigare stod och kastade vid, men gÀddorna var inte hemma! Fler vikar och bara en liten sketen gÀdda fick vi bÄnka! (och min priest flög i vattnet nÀr Jens bÄnkade den, ett slag för mycket).. klockan började nÀrma sig 19.30 och skutan fick en ny kapten, mig. Vi körde över 15 meters djup ett lÀngre tag och nÀr vi nÀrmade oss en liten udde och gick in pÄ 8 meter sÄ gungade spöt till dÀr det stod i sin spöhÄllare... tyckte först att det kÀndes som en liten snÀrt till gÀdda, men jag skulle ha fel! efter 15 minuters kamp gjorde jens en hjÀltemodig insats att lyfta in gÀddan med gÀlgreppet (istÀllet för att lÄta mig ta lipgripen) och det gick som det gick. en trekrok frÄn westins jÀtte drog en reva i fingret pÄ 5 cm och han blödde som en gris... snabb fotosession och snabbt i med gÀddan och raka vÀgen till campen! urban gulliksson tog sig en titt och lade pÄ ett förband, sen ringde han och rÄdfrÄgade akuten och dom tyckte att jens skulle Äka in ... han fick sy 7 stygn och fick infektionstabletter och penecillin... det blev endast 5 timmars fiske, men ett nytt PB för mig! och en helhetsupplevelse som slÄr det mesta! vi skulle egentligen ha fiskat söndag frÄn 06-12.00 men nu avbröt vi fisket; det gÀller att lÀgga av nÀr man Àr pÄ topp! ni undrar förstÄs hur mycket gÀddan vÀgde, men det fÄr ni gissa innan jag berÀttar :) dagen efter: nu Àr det avslöjat och den vÀgde 10100 gram! mÄste tillÀgga att vi hade tvÄ ekolod igÄng sÄ att vi kunde kolla djupet bÄda tvÄ, kaptener som vi Àr!

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
GĂ€dda 10.10 kg / 116 cm kirefors
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 16 Aug 2009
Fiskare #1077: efter de tvÀttad handen sÄ hittade de fyra stöllen till som krokrna varit Ä men bara en ordetligt djupt. grattis! till drömgÀddan!!!!
kirefors: fy fasen vad Àckligt sÄr du fick! du fÄr ta ett kort senare och koppla till turen!
kirefors: MÄste tillÀgga att Jens farmor var grymt schysst! hon skickade med kanelbullar, negerbollar, kakor, hÀllakakor med ost och skinka, samt tvÄ korvbitar :)
pikealot: Trevligt med bra fika/matsÀck! Taskigt det dÀr med krokarna Jens, men sÄren lÀker och GÀddan bestÄr det Àr sÄ man fÄr se pÄ saken........
Inlägg frćn 17 Aug 2009
Huuhka: Jaja, skit i Jens nu. Vann ni nÄtt för den fina firren?
kirefors: Urban kommer att höra av sig under dagen och bestĂ€mma en tid dĂ„ vi kan trĂ€ffas. Jag kommer i alla fall synas i Allehanda NĂ€ra nĂ€r Urban skickar in en artikel om ÖnskegĂ€ddan 2009!
pikealot: Det skall vara ett pris till största/lÀngsta fisk, fast det kanske fÄngades nÄgot Ànnu större dag tvÄ?
kirefors: Det skulle bli ett bonuspris till lÀngsta gÀddan och det togs ingen större Àn min!