5-6 Jun 2009

Skrivet av Fiskare #1069.

Åter en tur till HossmoĂ„n. Nu i ett försök att ta nĂ„n av de stora sutare som simmar i Ă„n. Hade först tĂ€nkt fiska brax men de har precis lekt klart och lĂ€mnat Ă„n sĂ„ nu blir det att försöka fĂ„ ett par sutare. VĂ€drets makter Ă€r emot mig men jag ska göra mitt bĂ€sta.

SÄ var den fisketuren avklarad. Har lÀrt mig nu att det behövs lite mer utrustning Àn ett vanligt bottenmete för att ha en Àrlig chans pÄ en stor sutare i Kölbydammen... Typ, mÀsk, feeders, slangbella, tÀlt m.m......

Fredag natt var vi ca: 10 pers som fiskade. Tror att det togs kanske 8-10 sutare, största 3 nÄnting.. Jag vaknade lördag natt av att ett nappalarm gick igÄng varpÄ ett himla flaxande och skrÀande startade. Dammens svan hae snÀrjt in sig i ett bolttackel.. Haha, det var bara att försöka somna om igen. Lördag kvÀll togs det 3 st. Jag kikade pÄ en av dem och den lÄg pÄ runt 2,5 kilo. Mycket vackra fiskar!

För mig var det stendött hela tiden. Trots att grabbarna sa att de var besvÀrade av smÄ braxar (3 kilos!!!!) som nöp deras beten ibland. Ja, i hossmoÄn Àr en 3 kilos brax liten. Pratade med en kille som tagiot en pÄ 6540 gram nu i vÄr. Jo, förresten, vid kl 0230 fredagnatt sÄ simmade en större fisk in i min lina..

Summa sumarum: Det Àr bara att fylla pÄ i fiskegarderoben. Fick se ett par nya tackel som jag ej sett förrut och nu vet jag vad jag behöver till nÀstagÄng jag ska fiska sutare.

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 7 Jun 2009
Fiskare #1077: verkar vara ett svÄrt fiske det hÀr med sutare. hur tacklar ni?
pikealot: BÀttre lycka nÀsta gÄng, det Àr nog vÀrt slitet! Sutaren Àr en vacker fisk och om du plockar en Brax som bifÄngst sÄ placerar du dig bra till tÀvlingen.:)
Fiskare #1069: man gör helst en sÄ kallad bolt-rigg. Det hade inte jag... Kommer hem nu pÄ torsdag och ska nog ta en fin brax dÀr hemma...