11-14 May 2009

Skrivet av Huuhka.

Andra veckan av projektarbetet börjar i stort sett likadant som förra veckan, skitsegt och lite gÀddor. Börjar fÄ spader pÄ dom dÀr jÀvla pölarna nu. de gick dock lite bÀttre för mig idag och jag fick iallafall 5 gÀddor medans Daniel bara fick en, de kÀnndes toppen :-P Hoppas pÄ att de lossnar lite imorn, men ja tror gÀddorna börjar lÀra kÀnna vÄra drag..

Andra dagen som alla andra, tristressen var hög sĂ„ jag och daniel fiskade bara i ett par timmar och jag han fĂ„ 4 gĂ€ddor. Innan vi startade sĂ„ hade vi i uppgift att tömma smoltfĂ€lla i kĂ€vlingeĂ„n, och de va kul! vi fick upp en riktigt fin Sutare pĂ„ 2,6 och en Ål pĂ„ 1,5 kg. Vi begav oss istĂ€llet till BarsebĂ€ck för mera NĂ€bbgĂ€ddefiske.

Tredje dagen den hr veckan började som vanligt med att tömma fiskfĂ€lla och idag var den smockad med Ålar,de va inte mindre Ă€n 12 Ă„lar i fĂ€llan och en utlekt Öring pĂ„ 65 cm och nĂ„gra kg. de va lite hĂ€ftigt. sedan började vi fiska igen och idag gick det hyfsat om man ser till antalet, vi fick 10 gĂ€ddor, 5 var. Daniel fick dock dom största och jag fick nöja mig med smĂ„skitar. fick 3 i rad som vĂ€gde 500 g. inte toppen

Sista dagen pÄ projektet började med tömning av fÀllan. TyvÀr sÄ blev de ingen extravagant fÄngst i den idag, bara 6 Älar och ett gÀng mört och smolt. Sedan var det fiskedags och vi var inte sÀrskillt intresserade av de idag, vi ville mest bara hem. Jag fick 4 till slut och daniel blev utan. största vÀgde 2,6.

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
GĂ€dda 2.40 kg Huuhka
GĂ€dda 1.50 kg Huuhka
GĂ€dda 1.50 kg Huuhka
GĂ€dda 1.40 kg Huuhka
GĂ€dda 1.40 kg Huuhka
GĂ€dda 1.20 kg Huuhka
GĂ€dda 1.10 kg Huuhka
GĂ€dda 1.10 kg Huuhka
GĂ€dda 1.10 kg Huuhka
GĂ€dda 1.00 kg Huuhka
GĂ€dda 0.90 kg Huuhka
GĂ€dda 0.50 kg Huuhka
GĂ€dda 0.50 kg Huuhka
GĂ€dda 0.50 kg Huuhka
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 12 May 2009
pikealot: Hur gick fisket efter nÀbbgÀdda, och har ni fÄngat nÄgon upp mot kilot?
Huuhka: Det gick bra, mycket fisk men ingen över halvkilot tyvÀr. men de va riktigt kul
pikealot: Ja, dom verkar vara bra fart pÄ!:)
Huuhka: Ja verkligen, slutar aldrig att snurra och flyga runt, svÄrt att fÄ grepp om dom Älliknande rackarna med! de Àr riktigt hÀftigt nÀr man ser 7-8 nÀbbisar som jagar draget i vattnet! :-)