9 May 2009

Skrivet av Fiskare #1015.

Hej!
Efter mycket om och men och upptagna helger sÄ var det Àntligen min tur att besöka havsöringarna vid kusten.
Jag har mÄnga kalasfina platser som alla bjuder pÄ havsöring men det jag nu valde att besöka Àr kanske den minst kÀnda. Kanske Àr det dÀrför jag tycker sÄ mycket om den?

Platsen heter Skrammelsand och ligger inte lÄngt ifrÄn Skags Udde.
DÀr finns uddar, vikar, storklippiga djp och grunda kullerstensbottnar.. De mycket olika och varierade undervattenmiljöerna gör det möjligt att fiska under mÄnga Ärstider inom samma omrÄde!

VÀdret var bra fiskevÀder. PÄlandsvind och grÄtt.. aningen mycket dimma över havet under ankomsttimman (08:00). Men det lÀttade ut över förmiddagen.

Jag valde att börja med orangefÀrgad Vicke Original och fortsatte sedan med en 16gr Tobis med orange tejp. Normalt sÄ föredrar jag silver och blÄ fÀrger men med tanke pÄ det dassiga vÀdret sÄ kÀndes det rÀtt att "glimma" till det en aning.

Jag fiskade av hela strÀckan och det var pÄ det grundaste vattnet och precis innan jag hade tÀnkt att ge upp - som det small pÄ. Jag blev paff och mothugget uteblev dÄ jag först inte visste att det var fisk.
Fisken rullade i ytan och visade sig - en havsöring pÄ lite drygt kilot. Jag hade den i andra Ànden kanske 8sek innan den slÀppte..

AlltsÄ, ingen fisk pÄ land denna gÄng. Men jag funderar pÄ att Äterkomma innan vÄrvattnet blir för varmt.

Ett foto (som skall printas i stort format och hÀngas pÄ vÀggen hÀr hemma) blev det i alla fall som alternativ fÄngst denna dag.

MVH Niclas,

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!