24-25 Jan 2009

Skrivet av Huuhka.
Deltagare: Fiskare #1093

8 stycken frÄn klassen var vi som begav oss mot grÀnsen kl 07:30 pÄ fredagen. De Àr inte lÄngt men ÀndÄ riktigt dryg resvÀg, nÀr vi kom fram sÄ bestÀmmde vi oss för att fixa med boendet direkt sÄ de skulle vara klart innan vi Äkte och fiska. kanske inte den bÀsta iden, klockan hann bli 14 innan vi kom oss ut pÄ fjorden. Men trots det sÄ blev det ganska sÄ intressant direkt med mÄnga hugg och mÄnga landade Vitlingar redan frÄn början, men jag hade inge tur och de var ju inte direkt den storlek pÄ fisk som vi hade hoppats pÄ. Alla runt mig lyckades fÄ fisk men jag hade överdimensionerat ordentligt sÄ jag fick plocka ihop ett nytt tackel för att försöka fÄ nÄtt, men de gick riktigt mörkt ut. SÄ med 20 min kvar innan vi skulle Äka sÄ lyckades jag Àntligen kroka en Vitling och jag slapp bli FF och jag fick Àven en ny art! 360 gram vÀgde den lilla gynnaren. SÄ Äkte vi tillbaka och kÀkade pÄ vandrarhemet, drack nÄgra pilsneroch lite jÀger medans vi snackade ett flertal ton skit. Sammanlagt idag sÄ fick vi ett helt gÀng Vitlingar med sammanlagd vikt pÄ 5 kg.

Frukost 06:30 pÄ söndagen och sedan bar de ivÀg ut igen. Vi valde att gÄ pÄ ett annant stÀlle och försöka fÄ annant Àn Vitling och de lönade sig direkt, tog inte mer Àn 5 minuter innan Daniel hade landat en liten Torsk. Efter det blev de lugnt, jÀÀvligt lugnt. gick lÄng tid innan nÄn ens hade nÄgot hugg och alla blev less. sÄ komm dock en till Torsk upp efter en stund och de var vÄran norske klasskamrat som slog till med en torsk pÄ 2,5 kg men förutom den sÄ hÀnde det inte mycket. 2 killar gick tillbaka dit vi var igÄr och plockade enorma mÀngder Vitling, ovilligt gick jag dit med och fick mig ett par vitlingar och en liten rackare som sÄg riktigt underlig ut, det var antingen en Vitling som blivit tryckpÄverkad eller sÄ var det nÄgon annnan art, ska lÀgga upp en bild sÄ kanske nÄn kan sÀga :-) Men turen fortsatte inte lÀnge och de blev Äter igen dött. SÄ alldeles pÄ slutet sÄ lyckades jag kroka en ny art! En SandskÀdda! min första plattfisk! De va lite kul iallafall. Tappade rÀkningen pÄ hur mycket fisk som kom upp men 25-30 Vitlingar, 3 torskar och en SandskÀdda blev de iallafall

Allt som allt sÄ vet jag inte va ja ska tycka, "DÄligt" fiske med 45-50 Vitlingar, 3-4 Torskar och en SandskÀdda, men det var ÀndÄ kul att fÄ komma sig till Norge och fiska lite, blir nog fler gÄnger men jag tror inte de blir sÄ mycket mer pÄ is. NÀsta gÄng vill ja ha öppet vatten och bÄt! Trots allt 2 nya arter, de Àr inte fy skam! :-)

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
SkÀdda 0.12 kg Ej angivet
Vitling 0.36 kg Ej angivet
Vitling 0.25 kg Ej angivet
Vitling 0.25 kg Ej angivet
Övriga saltfiskar 0.10 kg Ej angivet
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 25 Jan 2009
pikealot: Vilken typ av utrustning anvÀnde ni frÄn isen?
Inlägg frćn 26 Jan 2009
Huuhka: Vi fiskade med ismetesspön, pimpelspön och Vj-spön med upphÀngare med cirkelkrokar och en sillbit pÄ och en pilk lÀngst ner. Vissa körde med upphÀngda flugor men de funkade inte lika bra. Jag startade med upphÀngda blÀckfiskar med sillbitar pÄ kroken och en halv sill pÄ trekrokar i botten. men den storlek de va pÄ fisken dÀr sÄ var det döfött. Jag testade med lite större jiggar ocksÄ men de verkade bara skrÀmma bort smÄfisken
pikealot: Ni skulle ha kört med vanliga makrillhÀcklor som har sjÀlvlysande pÀrlor och tinsel! Dom har funkat grymt bra för oss tidigare Är!:)
Huuhka: JassÄ? ja de hade sÀkert funkat det med! har ni fÄtt nÄ finare fisk pÄ de ocksÄ?
pikealot: Vi fick dom flesta Sejarn frÄn förra Äret pÄ just dom upphÀngarna, min största pÄ över 6 kg och stickan fick en pÄ över 7 kg, du kan ju kolla in turen frÄn HasvÄg 08!
Huuhka: Aha, hÀrligt! ska kolla in den!