22 Nov 2008

Skrivet av Fiskare #1077.

9 minus var det när klockan ringde ca 6.30.
Åkte till Lidtjärn brevid yttre Lemesjö. hittade inte dit. frågade ett par jägare som jag träffade. skulle gå efter nån skoterled. Så jag sket i den tjärnen och åkte till en annan tjärn som heter Långtjärn där det finns utsatt öring och röding.
Isen var 5-6 cm tjock. hade inga isdubbar för utmaningens skull :) men dock några trekrokar i väskan om det skulle krisa sig.
Testade mig fram med olika rödingblänken, med upphängd fluga, powerbait och maggot. det var stendött i tre timmar. Så jag bytte taktik. satsade på öring istället. det gick hem.
Fick en liten öring på 6 hekto. efter en timmes inaktivetet så gav jag upp.
På vägen hem så fick jag den briljanta iden att stanna till vid ytterligare en tjärn där det finns riktigt fina stenbitar (bäcköring). Det var en häftig upplevelse då dom galningarna tog på betet. det hela blev roligare då jag kickpimplade. har fått stenbit där förut som vägt 4 hekto men nu fick jag endast några mindre. fast det var skoj!
Grämer mig mycket över att jag glömde kameran hemma för att det fanns soluppgång, fisk och fin natur. tog några med mobilen. får se om jag får in dom istället.
klantigt! kommer inte att hända igen. annars så var det en trevlig tur.

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Insjööring 0.60 kg Ej angivet
Insjööring 0.10 kg Ej angivet
Insjööring 0.08 kg Ej angivet
Insjööring 0.07 kg Ej angivet
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 22 Nov 2008
Fiskare #1077: vill inte ta bort nyttan med isdubbar. Är bara så att jag inte har några. Brukar köra med stor spik i stället