15 Nov 2008

Skrivet av Fiskare #1097.

All those GOOD LUCK transformed into a Bream!

Dagen börjar med att min vÀnstra hand som brÄkat till och frÄn hela veckan ballar ur helt! Jag kunde knappt röra ett finger utan att börja skrika av smÀrta pÄ morgonen! Efter 10 minuter under kokhett vatten och en tub ZON sÄ slÀppte det lite och jag bestÀmde mig för att köra pÄ ÀndÄ!

Strax efter 08:00 hÀmtar jag polaren och vi brÀnner ivÀg till hans bÄt. VÀl dÀr inser vi att hela aktertoften Àr vattenfylld och att öskaret har försvunnit. Givetvis fÄr jag Àran att hoppa runt i andras bÄtar för att hitta ett öskar som vi kunde lÄna!

VÀl ute pÄ sjön sÄ kÀnner bÄde jag och polaren att det Àr storgÀdde vÀder! Vi bestÀmmer oss för att satsa stenhÄrt pÄ dom riktiga grisarna, inget vassrunkande hÀr inte!

Efter 30 min nötning pÄ första fladen sÄ fÄr polaren ett riktigt schysst hugg pÄ största modellen av hell-tail "200g +!", men fisken klev av direkt.

Ett antal ankringar senare sÄ hittar jag ett riktigt fint nate-bÀlte som jag surfar runt i med min svartzonker tail och vips sÄ kommer en riktigt lÄng gÀdda glidande efter betet.
Jag gör ett spinn stopp och gÀddan simmar fram mot betet och jag tror att den ska hugga. Men madammen hade tydligen hört alla lycka till sÄ hon gör en liten dykning och simmar under betet sÄ nÀra att krokarna mÄste ha touchat!

Resten av dagen Àr otroligt seg men kÀnslan var att om det smÀller sÄ kommer det vara ett fetto sÄ vi fiskar stenhÄrt! 30min lunch blev enda vilan.

Strax efter 15:00 sĂ„ smĂ€ller det Ă€ntligen till! Mitt LF Chopper böjer sig i en skön bĂ„ge i mothugget, ÄNTLIGEN!
Fisken gÄr riktigt storgÀdde tungt Ät höger och jag Àr precis pÄ vÀg att sÀga till polaren "Va med nu! Den hÀr kÀnns riktigt stor".
DÄ ploppar det upp en ryggkrokad braxjÀvel!!!!!!

Luften gick ur mig medans jag slÀpade in wannabe gÀddan till bÄtkanten. Men efter en nÀrmare granskning av brallen vid avkrokning sÄ ser vi ett enormt gÀddbett pÄ den och luften rann till snabbt igen! :)

TyvÀrr sÄ blev det inget mer action trots att vi nötte tills det blev mörkt, men vi enades om att vi inte gjort mÄnga fel och att vi verkligen försökt.

Hur det gick med handen? Den gjorde förbannat ont under hela dagen och vÀrker Àn! Tur att man har en schysst polare som tog över det mesta av ankrings procedurerna!!


Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!