30 Aug 2008

Skrivet av Fiskare #1049.

Jag & gumman tog en dagstur till Gäddtjärn, Trehörningsjö. En fin liten tjärn, med vindskydd & eldstad. Lite småblåsigt, så jag börjar med att prova min arsenal av spinnare i ömmest storlekar & konstillationer. Gumman går in på mete med mask, men det mest j-v med linan för henne, dax att byta! Inget händer, kastar mig blå i ca 2 timmar, då det plötsligt börjar mojna lite.
Då händer det saker, vak i massor! Mest småvak men ett antal riktigt fina bitar bryter ytan, naturligtvis mitt på tjärn.
Börjar spana efter vad dom äter & kan till slut skönja ett litet, litet flygfä som stryker över ytan. Till mitt förtret har jag inte flugspöet med mig, oförlåtligt, dumma mig, men otroligt nog har jag alla flugor på mig, he he, karln är ändå inte helt senil?!!
Det får bli pluska & fluga. Tar fram de minsta flugorna jag har, men de är fortfarande stora som pråmar jämfört med vad som erbjuds. Ja ja va tusan, vi kastar ut.
Flötet landar med ett enormt PLASK, Det borde nästan skrämma upp fisken på land & tamme tusan gjorde det nästan inte det....det sluta & vaka, men va f-n!!
Förklaringen kommer 10 sekunder senare, en vindpust drar fram över den så stilla tjärnen & sedan tilltar vinden så att det inte blir lönt med någe mer flugor. Nä det fick bli kaffe, bullar & lite korv som tröst. Sedan tog vi en tur runt Mjösöby-Studsviken hem. Mycket vackert i Mjösöby. Ska skaffa en karta över Västerbotten. Här ska utforskas mera.
Tack för ordet.
Urban på G.

Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!