3 Nov 2013 | Laxmete i SollefteÄ.

Skrivet av Fiskare #1216.
Deltagare: Fiskare #1455

Efter flera bomturer och fÄ fÄngster var det Àntligen dags för en ordentlig satsning.

Adam som spelade match i Kiruna under lördagskvÀllen reste nÀrmare 85 mil nonstop för den hÀr turen, 5:00 lÀmnade vi ett kolsvart köpmanholmen och styrde kosan mot SollefteÄ. VÀl pÄ plats sÄ satte vi upp grejerna men det var lugnare Àn vanligt, inte en harren var och nafsade pÄ vÄra rÀkor. Adam hade aktivitet pÄ sina spön till och frÄn de första timmarna, dÀremot var det heldött pÄ mina 2 spön.

TyvÀrr blev Adam utan fisk den hÀr resan trots ett flertal rejÀla pling pÄ hans spön ville inte fisken fastna pÄ kroken, jag hade dÀremot lite större lycka.

Redan nÀr vi satte upp grejerna sÄ var det upp flera fiskar och visade sig, i flera fall mindre Àn en meter frÄn land, en fisk syntes klart och tydligt flera gÄnger i vattnet bara utanför fötterna pÄ oss dÀr vi satt och drog historier för varandra.

SvÀrfar satt ute pÄ ön och drog ganska omgÄende en lax pÄ strax under 2 kg och direkt efter det tappade han en större lax som drog rÀtt ut i strömmen innan den klev av kroken. Ringde över och kollade lÀget och svÀrfar tipsade om att det fanns en djuphÄla precis nedanför platsen dÀr vi satt.

Timmarna gick, flödet ökade och sjönk. Vi provade att sÀtta oss 20 meter uppströms utan nÄgon lycka och satte oss pÄ den första platsen igen, vilket som visade sig vara ett lyckodrag. Jag la ett av mina meten precis dÀr svÀrfar sa att de skulle finnas en djuphÄla och efter ett tag ökade vattenflödet Ànnu en gÄng och en huggperiod startade. En hona pÄ 5.5 kg landades efter en fight som var riktigt underhÄllande, hon var helt urlekt och uppskattades av brofiskarna och svÀrfar uppskattade den till 7-8 kg innan rommen lades, vilket kan förklara varför den kÀndes sÄ pass stark trots den lÄga vikten. TÀmligen omgÄende efter att den första fisken landats sÄ landades en romstinn hona pÄ 5.2 kg och en hane pÄ 2.2kg, dessa tÀmligen odramatiskt. Efter denna halvtimme av action sÄ blev det heldött igen bortsett frÄn en blank kiloslax som svÀrfar landade.

Planen Àr att Äka upp till SollefteÄ igen den 17:e för att Adam ska fÄ revansch pÄ den jÀtte han bommade förra turen samt att vi bÄda siktar pÄ en pb-höjning.

Fćngsttabell
Fiskart Vikt / längd Fćngad av
Lax 5.50 kg Fiskare #1216
Lax 5.20 kg Fiskare #1216
Lax 2.20 kg Fiskare #1216
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar mćste du först logga in
Inlägg
Inlägg frćn 7 Nov 2013
kirefors: Nice! Kul att ni fick bra med fisk, trots att kompisen blev utan. Hade varit vÀrre om han Äkt 85 mil i "onödan". Inte sÀrskilt snygg fisk, men 5.5 Àr ÀndÄ en bra vikt :)