24-25 Aug 2013 | Harrfiske

Skrivet av Huuhka.

Åkte iväg på en 2 dagars harr resa till en sjö som tidigare släppt en del regg harrar i hopp om att kunna regga eller åtmindstånde få höja pb litegrann.

Kom iväg sent och var inte på plats vid sjön förän vid 18-19 tiden på lördagen men förhoppningarna var ändå rejält höga. Dock så började fisket riktigt segt och inte mycket vakande fisk var igång. Vi fick jaga ifatt en grupp vakande fisk på andra sidan sjön och väl på plats så hände det grejjer, inom loppet av 20 minuter hade jag landat 3 harrar som alla låg över mitt dåvarande harr pb! Riktigt kul! Tyngsta av dessa var på 830 gram. Efter detta blev det mörkt och inte mycket mer hände så vi laddad för dag två.

Tidigare denna gång och idag skulle det hända! paddlade ut med flytringarna på en spegelblank sjö och endast ett fåtal vak syndes. Vi valde att börja fisket runt ett par stenar i mitten av sjön som var omgiven av ett massivt stim av harryngel. Inte mycket hände för mig men min polare Micke drog tre harrar efter varandra men inge större fiskar, alla runt halvkilot.
Jag fick syn på en del vakande fisk långt ut i mitten av sjön och bestämmde mig för att paddla dit, och väl på plats kom en vak omedelbart inom kastlängd så jag la ut flugan och väntade och utan förvarning sögs den ner av dagens första harr! Yes! En hyfsad fisk runt 7 hg. Och knappt hann jag hämta andan innan harr nummer två klev på, en nästan identisk fisk kanske lite större.
Under tiden hade min bror och hans kompis anlänt och paddlat ut och fiskat av strandzonen med viss framgång. Tills jag hörde de jag hört allt för många ggr förr, ett rungande "Åhh Helvete!" ekade ut över sjön och jag förstod att de var ännu en stor harr på gång.. Jag la mig stilla och lyssnade efter en storleksanvisning och får höra "över 60".
Så tyvär när det var dags för vägning gjorde den ett ryck och slet sig så någon vikt fick vi inte på den, synd! Tror nog att de var reggfisk.

Efter de här så blev de ett totalt stiltje i fisket med nån enstaka liten fisk i flera timmar tills jag bestämmde mig för att byta till vått och börjar släpa en wooly bugger med guldhuvud efter flytringen medans jag byter plats. Precis när jag kommer till platsen jag tänkt så nyper det till, en tung fisk som stöter efter botten kommer in mot mig men så släpper den! Aaahh! Jag skickar ut flugan på nytt direkt och så nyper det till igen! Är de samma fisk? undrar jag då den beter sig likadant. Den trycker ett tag på botten innan jag får upp den och ser direkt att de är ett pb, landningen går förvånande lätt och jag mäter fisken till 53 cm och 1170 gram! Härligt! Vilken lättnad! Nu lossnar det ordentligt och på samma område får jag ytterligare 2 fiskar på 50 cm, 1100 och 960 gram och brorsan nyper även han 2 st runt 50 cm. Ytterligare 5-6 harrar kommer efter det med topp runt 8 hg.
Dagen lider mot sitt slut och vi beslutar oss för att ge oss, men vi är på andra sidan sjön så de blev till att släpa wolly buggers heela vägen tillbaka och vi avrundar med 2 harrar var runt halvkilot på vägen hem.

Helt godkänt fiske dessa 2 dagar med ca 30-35 landade harrar med topp runt 60 cm och ungefär 5-6 över 50 cm. Jag slog mitt pb 2 ggr om och landade tillslut på 1170, Gött!

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Harr 1.17 kg / 53 cm Huuhka
Harr 1.10 kg / 50 cm Huuhka
Harr 0.96 kg / 50 cm Huuhka
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Inlägg från 26 Aug 2013
kirefors: Kul att er satsning lyckades och grattis till personbästa i flertal :)
Inlägg från 28 Aug 2013
Huuhka: Ja de va riktigt kul! Synd att jag inte fick komma i kontakt med nån av de allra största som vi fick på resan men de va riktigt kul ändå!
Fiskare #1150: Grattis Martin till pb =) Vilket fint fiske du har haft, och vilken fin berättelse.
Inlägg från 30 Aug 2013
Huuhka: Tack så mycket Thomas! De va ett par riktigt häftiga dagar, enorma harrar fanns där! Efter ett tag tyckte man att 8-9 hg harrar var små! Riktigt roligt var det