2 Jan 2013 | Provfiske i nytt vatten

Skrivet av Fiskare #1245.
Deltagare: Fiskare #1248

Efter en längre period med låga temperaturer hade det nu blivit milt och fisket verkade kunna bli hett. Jag och David valde att prova ett nytt vatten igen som vi tror kan ha potential att hålla större fisk, så vi var riktigt taggade.

Vi hade med både död lake och strömming idag, och i betesfiskhinken hade det blivit ganska mycket vatten som luktade rejält. Detta tänkte jag att vi kunde prova mäska med så jag hällde ner allt i ett av hålen. Under dagen fick vi sedan 6 av 8 fäll i detta hål, nästan garanterat på grund av mäskandet. David hade flyt att ha sitt spö i detta hål så han fick bända mycket fisk idag.

Det andra fället för dagen resulterade i en fin fisk på 5 kg, en bra start tyckte vi.

En timme senare ungefär så fällde det för fjärde gången i samma hål, fället var försiktigt och gäddan stod i princip still efter den tagit strömmingen. Kunde det vara en större fisk? David drog på med ett rappt mothugg och sedan följde en spännande fight. Fisken gjorde flera riktigt långa rusningar och hade lite tyngre och långsammare knycktempo, vilket vittnade om en större fisk. När fisken kom upp i hålet första gången förstod vi att det var en finare pjäs, och efter lite lirkande kunde en riktigt grann fisk glida upp på mattan. Det visade sig vara ett nytt pers för David: 8,85 kg och 109 cm!

Dagen var räddad och det var sjukt skönt att få en så bra start i detta vatten!

Fångsttabell
Fiskart Vikt / längd Fångad av
Gädda 8.85 kg / 109 cm Fiskare #1248
Bilder
Lämna en kommentar
För att lämna en kommentar måste du först logga in
Inlägg
Bli den första att lämna en kommentar!